Hlavní obsah

V Americe pořádají soutěž o nejvěrohodnějšího Hemingwaye

Právo, Lucie Zelinková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Americe každoročně oslavují příznivci spisovatele Ernesta Hemingwaye den jeho narození (21. července 1899). Scházejí se ve městě Key West a pořádají soutěž pod názvem Top Papa o nejvěrnější podobu se spisovatelem. I letos je na akci hojná účast.

Foto: ČTK

Spisovatel Ernest Hemingway se trvale zapsal do literární historie.

Článek

Soutěžící se sjeli se ze všech koutů Spojených států, s pěstěnými plnovousy, v khaki kalhotách a rybářských svetrech. Zamířili do amerického Key Westu, kde spisovatel ve 30. letech žil. Vítězem se stane ten, koho porota určí jako nejvěrohodnějšího Hemingwaye. „Hledáme podsaditého šedivého muže s hojným plnovousem,“ popsal deníku The Guardian ambici soutěže její mluvčí Andy Newman. Smyslem je uctít památku autora legendární novely Stařec a moře.

Konkurence je každoročně veliká. „Někteří kandidáti se tu objevují třeba deset až patnáct ročníků po sobě. Nosí upnuté vlněné roláky a přiváží si celý tým fanoušků. Letos je přihlášeno 125 adeptů. Soutěž přitom neslibuje žádnou finanční odměnu,“ vysvětluje Newman.

První kolo proběhlo ve spisovatelově oblíbeném baru Sloppy Joy, konečného vítěze pak porota vyhlásí v sobotu. Letos probíhá už 35. ročník akce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám