Hlavní obsah

Tvůrci South Parku slíbili film o mormonech, ale až za dlouho

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Matt Stone a Trey Parker stvořili kultovní South Park, seriál plný sprosťáren a brutálního, ale chytrého humoru. Seriál právě oslavil 15. narozeniny a nové díly se objeví v americké televizi v říjnu. Celovečerní film podle jejich divadelního muzikálu The Book of Mormon ale hned tak neuvidíme, spíše za mnoho let.

Článek

Podle tvůrčí dvojice došlo k nedorozumění, když se začala šířit informace o přípravě nového filmu. Parker upozornil list The Hollywood Reporter, že film nepřipravují, ale chtěli by to v budoucnosti zkusit.

“Udělali jsme divadelní představení a vyšlo to lépe, než jsme doufali. Chceme, aby to tak chvíli zůstalo, a ne to hned kontaminovat filmem," vysvětlil Parker.

Zprávy o novém celovečerním filmu vznikly tak, že Parker dostal otázku od reportéra, jestli někdy udělají film o mormonech a řekl: "Jo, mohli bychom udělat film". Všichni si to ale vyložili jako "už na tom děláme".

Recenze na muzikál The Book of Mormon v americkém tisku nešetří chválou. Slavný americký televizní moderátor a komik Jon Stewart nadšením nenacházel slov, když satiru poprvé uviděl. Muzikál prý přitáhl i cílovou skupinu, která se o hudební divadlo jinak nezajímá (hlavně mladé muže), a má na Facebooku víc přátel, než jakákoliv jiná broadwayská show.

Reklama

Výběr článků

Načítám