Hlavní obsah

TV tip: z archivu vyskočí Rambo i Cimrman

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepší pořady, které nám televize připravily na víkend, jsou vpravdě archivní. První Rambo, první Krokodýl Dundee a jeden prastarý Cimrman. Záznam koncertu Toma Jonese naštěstí pochází z tohoto století.

Článek

Rambo - First Blood

Rambo "jednička" je věru prastarý film, ale žádný další díl ho nepřekonal a zůstává klasikou. Snímek ze začátku akcentuje hlavně bezvýchodnost situace veterána, který odešel do Vietnamu a když se vrátil, jeho svět už neexistoval. Jeho heslem je "nechci dělat problémy", ale hloupí maloměstští poldové to prostě nechápou. Film z roku 1982 vyvolal nečekanou mánii. Jejím výsledkem je i to, že Sylvester Stallone v současnosti připravuje už čtvrtý díl. [celá zpráva]

(Rambo - First Blood, Prima, Pá 22:50)

Krokodýl Dundee

Trochu podobný případ jako Rambo. Velmi stará komedie (rok výroby 1986), která se ale opravdu povedla a inspirovala řadu dalších dílů. Snímek těží hlavně z komických situací způsobených střetem zcela rozdílných lidí, divokého Australana Micka a zhýčkané americké novinářky Sue.

(Krokodýl Dundee, Nova, Pá 20:00)

Posel z Liptákova

Divadlo Járy Cimrmana. Co více je třeba dodávat? V této inscenaci se badatelé vydávají do Liptákova v Jizerských horách, aby objevili a prozkoumali Cimrmanovy nástěnné malby, protihabsburský pamflet a dvě dosud neznámé mistrovy hry.

(Posel z Liptákova, ČT2, So 20:00)

Tom Jones: Live at Cardiff Castle

Tygr z Walesu v nejlepší formě předvádí nekonečnou řadu svých hitů, kterými oblažuje svět už od šedesátých let. Jonesovi sice kritici vyčítají, že je chvílemi trochu cukerínový, ale přesto zůstává panem zpěvákem, nehasnoucí hvězdou a sex symbolem. Na záznamu z roku 2001 (vydáno 2002) řádí s velkou a výbornou kapelou s mnoha backgroundovými zpěvačkami. Zazní jak staré klasiky, tak novější svižné písničky jako Sex Bomb. Koncert vyšel na DVD a je mimořádně dlouhý (128 minut) - televize ho bohužel sestříhala na jednu hodinu.

(Tom Jones: Live at Cardiff Castle, ČT2, So 13:55)

Reklama

Související témata:

Související články

Stallone je žhavý do čtvrtého Ramba

Rambo - pro jednoho kultovní zážitek a pro jiného nesmysl. Jisté ale je, že tato sága ještě neskončila. Sylvester Stallone je podle zahraničního tisku celý...

Výběr článků

Načítám