Hlavní obsah

TV tip: Pátý element a Výlet s Janžurovou

Novinky, Stanislav Dvořák

Z televizního programu na víkend snad zaujme sci-fi Pátý element, český film Výlet s Ivou Janžurovou nebo americké rodinné drama Venkovský ráj č. 12.

Foto: Profimedia.cz

Mila Jovovich (Pátý element)

Článek

Pátý element

Francouzský film, který se pokusil konkurovat velkým hollywoodským sci-fi trhákům, pochází z roku 1997. Natočil ho režisér Luc Besson, který má na kontě Brutální Nikitu či Leona.

Hlavní postavy příběhu, v němž jde o klasický konflikt dobra a zla, které se chystá ovládnout celý vesmír, ztvárnili Bruce Willis, Milla Jovovich, Gary Oldman a další.

(Pátý element, Nova, Ne 17.05)

Theodora Remundová ve filmu Výletfoto: Česká televize/Zdeněk Vávra

Výlet

Česká tragikomedie od Alice Nelis. Iva Janžurová, Theodora Remundová, Igor Bareš a další v příběhu o rodině, která vyrazí na Slovensko, aby vyhověla otcovu poslednímu přání. Rodinná cesta se stane příležitostí k řešení jejich komplikovaných vztahů. Film získal dva České lvy a řadu zahraničních ocenění.

(Výlet, ČT1, Ne 20.00)

Foto: Profimedia.cz

Americký herec Tom Selleck

Venkovský ráj, č.12

Americké rodinné drama z roku 2003. Rozvedenému farmáři Stephenovi (Tom Selleck) pošle bývalá žena na prázdniny dospívající dceru, která se jeví jako problematické dítě. Na venkově se ale Dulcie mění v jiného člověka.

(Venkovský ráj, č.12, Prima, Pá 20.00)

Reklama

Výběr článků

Načítám