Hlavní obsah

Trojan natočil zimu v Želarech

Novinky, Věra Míšková

Zimní etapu natáčení celovečerního filmu Želary ukončil před několika dny na Slovensku režisér a producent Ondřej Trojan. V jarní etapě, která začne v květnu, ho čeká ještě jedenáct dní a poté už celý filmový materiál vezme do rukou střihač Vladimír Barák (např. Musíme si pomáhat, Cesta z města, Pupendo).

Foto: Josef Zajíc

Voda, sníh, mráz - začátek další eroze.

Článek

"Měli jsme obrovské štěstí na počasí," řek po návratu Trojan. "Na Slovensku jsme se míjeli se štábem filmu Jánošík, který marně čekal na sníh. Nám naštěstí už druhý den po příjezdu začal padat."

Zimní natáčení bylo velmi náročné nejen vzhledem k drsným podmínkám. Na jednu důležitou scénu bylo potřeba všechny herce, kteří v Želarech hrají, a vzhledem k jejich závazkům a mezinárodnímu obsazení bylo velmi obtížné dát je dohromady. Na place se objevili představitelé hlavních rolí Anna Geislerová a György Cserhalmi, dále Miroslav Donutil, Iva Bittová, Jaroslava Adamová a mnozí další.

Filmaři točili hlavně v obci Zázrivá, která "hraje" filmové Želary a jeden den u Benešova. Film bude mít premiéru 4. září 2003.

Ondřej Trojan je kromě této své druhé režijní práce (debutoval v roce 1990 filmem Pějme píseň dohola) především úspěšným producentem, nyní připravuje do kin nový film režiséra Jana Hřebejka Pupendo, který bude mít premiéru 27. března.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám