Hlavní obsah

Tori Amos, zrzka s podmanivým hlasem, vystoupí v Praze

Právo, far

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Do Prahy poprvé zavítá respektovaná americká zpěvačka a skladatelka Tori Amos. Vystoupí ve čtvrtek v Kongresovém centru od 20 hodin a představí nové album American Doll Posse. Předskakovat ji bude americký písničkář Joshua Radin.

Článek

Již deváté album americké písničkářky, vlastním jménem Myra Ellen Amos, je kompletně autorské. Na desce si pohrává s pěti svýmy "alter egy", rozdílnými ženami, které mají zcela odlišný pohled na život, módu a svět.

Žena, jejíž texty vždy měly blízko ke komentářům všespolečenského dění, náboženství a sexu, se trefuje do feministických témat, do války v Iráku a nezapomíná ani na témata politická.

V mladí jako geniální klavíristka měla zaděláno na kariéru v klasické hudbě, jenže měla jiné představy. V 80. letech ji učaroval punk, grunge a hard core. V roce 1992 pak vydala v Londýně své debutové album Little Earthquakes.

Lístky jsou k mání i na místě před koncertem.

Reklama

Související články

V Praze zazpívá Tori Amosová

Americká zpěvačka, pianistka a skladatelka Tori Amosová vystoupí 21. června v pražském Kongresovém centru. Bude to její první koncert v ČR.

Výběr článků

Načítám