Hlavní obsah

Točit filmy podle knih Stephena Kinga je trend

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boom filmových a televizních zpracování románů amerického spisovatele Stephena Kinga je v plném proudu. Dalším dílem, které dostane filmovou podobu, je román Holčička, která milovala Toma Gordona. Vyšel v roce 1999, snímek produkuje studio Village Roadshow Pictures. Práce se plánují už bezmála rok.

Foto: ČTK

Stephen King je v kurzu.

Článek

Hrdinkou románu je devítiletá Trisha McFarlandová, která se se svým bratrem Petem a nedávno rozvedenou matkou vydává na výpravu po Apalačské stezce. Trisha má s sebou malé přenosné rádio a poslouchá baseballové přenosy. Jejím idolem je hráč Bostonu Red Sox Tom Gordon. Sní o tom, že se objeví a zachrání ji. Brzy si ale Trisha uvědomí, že v lese není sama.

Scénář filmu napsala Christy Hallová. Hlavní roli ztvární Sophia Lillisová, kterou bylo možné vidět ve dvou částech filmu To, natočených rovněž podle Kingovy knihy. Jedním z producentů filmu Holčička, která milovala Toma Gordona, bude Roy Lee, jenž má na kontě práci na filmech To nebo Doktor Spánek. Produkoval i sérii Bastion založenou na Kingových knihách. Ta čeká na premiéru.

Kingovo Prokletí Salemu jako film

Film

Chystaný snímek je jen jedním z mnoha projektů připravených na základě práce Stephena Kinga. V následujících měsících lze očekávat premiéry televizní verze Kingovy fantasy The Dark Tower nebo snímku Stukostrachy.

V minulých měsících měli fanoušci spisovatelových knih možnost vidět jimi inspirované filmy To Kapitola 2 (2019), Ve vysoké trávě (2019), Řbitov zvířátek (2019), Školnyj strelok (2019), 1922 (2017), Gerald’s Game (2017) a další.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám