Hlavní obsah

Kingovo Prokletí Salemu jako film

Právo, Kristýna Čtvrtlíková

Román Prokletí Salemu amerického mistra strachu Stephena Kinga se poprvé dočká celovečerní filmové verze. Datum premiéry ani herecké obsazení zatím nejsou známy. Zprávu přinesl magazín The Hollywood Reporter.

Foto: ČTK

Spisovatel Stephen King.

Článek

Filmové studio New Line Cinema si k projektu nové adaptace knihy Prokletí Salemu přizvalo Garyho Daubermana, který se postará o režii a scénář. Mezi jeho scenáristické počiny z posledních let patří dvojice snímků To, podle stejnojmenné literární předlohy Stephena Kinga, či spin-offy hororu V zajetí démonů – Sestra či trilogie Annabelle.

Kingův román Prokletí Salemu vyšel v roce 1975. Hlavním hrdinou díla inspirovaného příběhem o Draculovi je spisovatel vracející se po čtvrtstoletí do rodného města, jehož obyvatelé se postupně mění na upíry. Do Jerusalem’s Lot, v němž se kniha odehrává, se autor vrátil v několika povídkách ze souboru Noční směna publikovaném o tři roky později.

Daubermanovo Prokletí Salemu bude vůbec první adaptací románu určenou pro kinodistribuci. V roce 1979 natočil Tobe Hooper stejnojmennou televizní minisérii, na kterou po osmi letech navázalo pokračování Návrat do městečka Salem’s Lot v režii Larryho Cohena. V roce 2004 přišel s remakem režisér Mikael Salomon.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám