Hlavní obsah

Tisk: Herec Ladislav Chudík je po operaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Legenda slovenského herectví, jednaosmdesátiletý herec Ladislav Chudík je po operaci. Jeho stav je stejný, nicméně stabilizovaný, s tendencí se zlepšovat. Informaci v pátek uvedl slovenský deník Nový čas.

Článek

Před měsícem se zdravotní stav televizního primáře Sovy ze seriálu Nemocnice na kraji města zhoršil. Lékaři zjistili, že Chudík trpí neprůchodností střev, která způsobuje obrovské bolesti v břišní oblasti i vysoké horečky. V minulých dnech se přidal i zápal břišní dutiny. Operace v bratislavské nemocnici, kde herec leží, byla neodkladná, podle deníku "šlo doslova o minuty".

Jeho manželka Alena (56) sdělila, že je bez teplot a přijímá umělou výživu. Chudík na pooperačním oddělení dokonce přijímá návštěvy, mezi prvními jej navštívila jeho jednatřicetiletá dcera Alena. 

V pátek zaslal významné osobnosti slovenského kulturního života povzbuzující dopis předseda vlády České republiky Jiří Paroubek. V dopise premiér zmiňuje Chudíkovy výborné herecké výkony a záslužné činy pro slovenskou společnost. Vyjádřil rovněž naději, že se jeho zdravotní stav v nejbližších dnech zlepší. "Chci Vám popřát brzkého uzdravení", uvedl dále premiér, "a doufám, že Vás opět budeme vídat v rolích v divadle, ve filmu či v televizi".

Premiérův dopis není náhodný. Ladislav Chudík v roce 1992 podpořil ČSSD ve volbách.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám