Hlavní obsah

Tipy dne: Miluji tě, Terezo, Pet Shop Boys

Novinky, Jana Truksová, Eva Zajíčková, Jaroslav Rudiš

Baskytarista skupiny Laura a její tygři Karel Šůcha uvádí, co ho nejvíce zaujalo v poslední době z kultury. Redakčním hudebním tipem je album Disco 3 skupiny Pet Shop Bojs a televizním portugalský film Miluji tě, Terezo.

Foto: Blanka Kovandová

Domek se veřejnosti neotevře

Článek

Tipy Karla Šůchy, hudebníka skupiny Laura a její tygři

Čtu: Zaujala mě kniha Válka o zadnici dona Emmanuela od Louise de Berniéra. Z počátku mě sice moc nebavila, děj byl na můj vkus dost surový, ale nakonec se to pěkně vyvrbilo. Stylově zapadá do jihoamerického magického realismu. Vřele doporučuji.

Poslouchám: Od našeho kytaristy jsem dostal CD Willieho Nelsona The Great Divide, takže momentálně poslouchám americké country. Desku ale nahráli špičkoví rockoví muzikanti. A co je nejdůležitější, myslím, že tahle deska je recept na moderní zvuk.

Viděl jsem: V kinech mě poslední dobou nic moc nezaujalo. Když se vrátím pár měsíců zpátky, tak to byla Doba ledová, kterou jsme viděli s dětmi. A potom Moulin Rouge. (TX)

Surfuji: Když jdu na internetu, tak většinou hledám nějakou konkrétní informaci, takže se dá říct, že ho používám hlavně pracovně. Ale oblíbenou stránku samozřejmě mám - www.aguilaramp.com, což jsou stánky o basových aparátech, které jsou také pěkně zpracovány. Ale co mě na nich baví nejvíc, je znělka na začátku, která se opravdu moc povedla.

Vlastní stránky: Lauranet.cz

Miluji tě, Terezo

Ve čtvrtečním filmovém klubu uvádí ČT čtyři roky starý portugalský snímek Miluji tě, Terezo. Režiséři Cristina Boavidová a Ricardo Espírito Santo společně vyprávějí příběh o lásce, která si nevybírá čas, prostor ani věk, jen dva lidi, kteří se neodolatelně přitahují.

Tereza se jako dospělá žena vrací na místo svého dětství, aby tu začala normální život obvodní lékařky. Nejpodivnější příběh jejího života na ni čeká v domě její bývalé nejlepší přítelkyně.

ČT 2, 6. března, 21.50

Pet Shop Boys: Disco 3

Britská dvojice přináší na třetím pokračování své Disco série deset skladeb, které byly napsány, nahrány nebo zremixovány ve stejné době jako jejich zatím poslední album Release (2002). Písničky spojuje rázná taneční beatová linka a civilní zpěv Chrise Lowa a Neila Tennanta. Polovina skladeb je zcela nových, zbytek tvoří předělávky. Jejich inteligentní elektro pop zde však místy působí monotónně.

EMI, 51:50

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám