Hlavní obsah

Tipy Bohuše Matuše

Novinky, jaš, HD, cg, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Bohuš Matuš uvádí, co jej v poslední době zaujalo v kultuře. Redakčními tipy jsou koncert japonských elektronických hudebníků v klubu Roxy a kniha Alexeje Kusáka Tance kolem Kafky o kafkovské konferenci v šedesátých letech.

Foto: Miroslav Pejčoch

Závodníci, myslivci z Opařan, Malšic, Dražic a Dobřejic.

Článek

Tipy Bohuše Matuše

Čtu: Hovory s Bohem, a když se chci před spaním uvolnit, tak nějaké pohádky.

Poslouchám: Nejraději Waldemara Matušku nebo Karla Gotta. Já to tak prostě mám. V šestnácti jsem ve škole napsal na tabuli Waldemar Matuška a půlka třídy mě chtěla zbít, protože jsem nevyznával Depeche Mode.

Viděl jsem: Na videokazetě film Což takhle dát si špenát. Nikdy předtím jsem ho neviděl a přijde mi, že starší filmy jsou všeobecně lepší než filmy současné.

Internet: Vztah k němu nemám, protože je to podle mě věc, která všechno žene do pytle. Svět se propojuje a bojím se toho, že až se jednou propojí úplně, přijde nějaký magor, zmáčkne čudlík a všechno půjde do háje. 

Japanese Experimental Live Session: Tujiko Noriko, Aoki Takamasa

V univerzálním prostoru Roxy-NoD  proběhne speciální večer s názvem  věnovaný nejmodernější elektronické hudbě. Návštěvníky čekají sólová vystoupení dvou uznávaných japonských umělců a projekce abstraktních animací. Hvězdou večera bude Tujiko Noriko, která si svým zvukovým experimentováním a citlivým zpěvem v mateřštině vysloužila přezdívku "japonská Björk". Jedná se o vůbec první významnější ukázku laptopové elektroniky u nás.

Roxy-NoD, Praha, 5.11., 19:00

Alexej Kusák: Tance kolem Kafky

Kdo byl před čtyřiceti lety iniciátorem pověstné konference o Franzi Kafkovi? Alexej Kusák, jeden ze spolupořadatelů, se ve vzpomínkové knize prochází tehdejší dobou i událostmi včetně hodnocení Kafkova díla v průběhu následujících desetiletí doma i v zahraničí. Komentuje přípravu i průběh jednání.Připomíná Eduarda Goldstückera, Ernsta Fischera, Pavela Reimana a Gustava Janoucha. Kusák také připomíná, proč byl Kafka v poúnorové i posrpnové době v české literatuře persona non grata.

Akropolis, 168 stran

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám