Hlavní obsah

Thom Artway vydává první vlastní česky zpívanou píseň

Právo, jaš, kul

Písničkář Thom Artway, vlastním jménem Tomáš Maček, zahajuje spolupráci s Universal Music vydáním prvního singlu z řady skladeb s českými texty, které v příštím roce vyústí v nové album. Píseň nese název Nezapomenout. Videoklip nabízí retrospektivní hravý příběh, který kombinuje realitu s minulostí. Na Novinkách.cz má premiéru.

Thom Artway v klipu k písni NezapomenoutVideo: Universal Music

 
Článek

Čeština ale není pro Thoma Artwaye úplnou novinkou. S rodným jazykem koketoval už před dvěma lety, když vydal cover písně Anděl Karla Kryla, v televizním scénickém ohlédnutí za tvorbou Václava Neckáře ztvárnil skladbu Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě nebo když letos hostoval na singlu „Bílé šaty“ od Štěpána Urbana.

Písničkář, který je známý svou skromností a upřímným projevem, se i díky těmto skladbám zbavil ostychu ze zpěvu v rodném jazyce a rozhodl se otevřít zcela novou kapitolu své hudební kariéry. Ta má název Nezapomenout.

„Píseň je o vzpomínce na osobu, se kterou jsme prožili kus života. S osobou, se kterou sice již dávno nejsme v kontaktu, už se vlastně neznáme, ale občas letmo vzpomeneme na hezké chvíle, které jsme spolu zažili,“ přibližuje smysl písně osmadvacetiletý rodák z Vlachovic.

Text k této energické baladě, protkané smyčcovými party napsal Ondřej Jurásek, o produkci se postaral úspěšný producent Johnny Rainbow (Mirai, Jelen, Kryštof, Pokáč) a videoklip, který se z velké části natáčel v lokalitě u jezera Venuše, natočil David Van. Ve snímku si zahrál i sám Thom Artway, herečka Karolína Růžičková a zpěvákův starší bratr Lukáš, který ztvárnil Tomášovo starší já.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám