Hlavní obsah

The Kelly Family zahrají ve čtvrtek v Praze nejslavnější skladby i novinky

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 8. března vystoupí v pražské O2 areně skupina The Kelly Family. Rodinná formace, která byla mimořádně úspěšná především v devadesátých letech minulého století, zazpívá a zahraje jak své největší hity, tak novinky z loňského alba. Poslední vstupenky budou v prodeji ještě před koncertem.

Foto: ČTK/imago stock&people

The Kelly Family jsou zpět v plné síle.

Článek

The Kelly Family jsou na scéně od 70. let minulého století. Tehdy si jejich rodiče Kellyovi přivydělávali hraním na ulicích a brzy začali vystupovat se svými malými dětmi. Nejdříve si získali popularitu ve Španělsku a v roce 1976 vyrazili na první turné, v jehož rámci navštívili Itálii, Německo a Nizozemsko. Ohlas na jejich hudbu byl tehdy nadmíru pozitivní.

V podobném životním stylu pokračovali dále a na konci sedmdesátých let získali nahrávací smlouvu u firmy Polydor. V roce 1994 vyšlo jejich přelomové album Over The Hump, které obsahuje i hit An Angel. Na další desce Almost Heaven (1996) jsou mimo jiné úspěšné písně I Can't Help Myself a Nanana.

V roce 2005 The Kelly Family ukončili činnost a členové kapely se věnovali sólovým projektům nebo rodinám. Na scénu se vrátili loni, a to koncerty v Německu.

Skupina má na kontě jednadvacet studiových alb, z nichž poslední We Got Love vyšlo loni. Prodala celkově více než 20 miliónů desek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám