Hlavní obsah

Teď Indiana Jones 5, pak nová West Side Story, plánuje Spielberg

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 2019 Steven Spielberg natočí pátý díl Indiana Jonese s Harrisonem Fordem. Premiéra by měla být v roce 2020, zjistil server The Hollywood Reporter. Poté se vrhne na novou verzi West Side Story.

Foto: Lucasfilm

Indiana Jones

Článek

Indiana Jones se příští rok chopí svého klobouku a prožije poslední dobrodružství. Dlouho se spekulovalo o tom, že Harrison Ford už v akčním snímku nemůže hrát, protože mu bude v době natáčení 76 až 77 let, zjevně to ale zkusí. Na nejnáročnější akční scény se vždy dá použít dablér nebo triky.

Celá série začala roku 1981, kdy Indianu představil světu režisér Steven Spielberg ve filmu Dobyvatelé ztracené archy. Měl obrovský úspěch. Roku 1984 přišel Spielberg s druhým dílem Indiana Jones a chrám zkázy, pak následoval Indiana Jones a poslední křížová výprava v roce 1989 a Indiana Jones a království křišťálové lebky v roce 2008.

Jistý rozruch, nejen v kladném smyslu, vzbudilo i Spielbergovo rozhodnutí, že po Indianovi natočí novou verzi klasiky West Side Story. Už začal s náročnými castingy. Bude muset najít spoustu schopných herců, kteří současně umějí i zpívat a ještě k tomu španělsky.

„Me siento hermosa!”

Má jít o film mnohem víc latinskoamerický, než byl originál. Ačkoliv v něm šlo o půtky mezi bílým gangem (Jets) a latinskoamerickým gangem (Sharks), u herců se v roce 1961 na původ nehledělo. Marii hrála americká herečka ukrajinského původu Natalie Woodová, kápa gangu hrál Řek George Chakris. Snad jediná herečka byla i ve skutečnosti Portoričanka, a to Rita Morenová, přítelkyně gangstera Bernarda.

Už v roce 2009 se ale na Broadwayi objevila divadelní West Side Story, která mnohem víc než slavný film experimentovala se španělštinou. Postavy nejen částečně mluvily španělsky, změnily se i písně – třeba známá melodie I Feel Pretty se teď jmenuje Me siento hermosa.

V USA žije asi 18 % obyvatel latinskoamerického původu (podle údajů z roku 2016), ale jejich vliv ve světě filmu je opravdu minimální.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám