Hlavní obsah

Tatu protestovaly na MTV proti válce

DPA, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Hudební televize MTV se rozhodla zařadit do živého vysílání kontroverzní ruské dívčí duo Tatu, které se s písní All The Thing She Said prosadilo i za oceánem. Dívky však Američany nešokovaly náznaky lesbické lásky, ale tričky, v nichž přišly do studia. Bylo na nich napsáno Chuj s vojnoj! (volně přeloženo Do hajzlu s válkou).

Foto: Petr Vopalecký

Včela medonosná

Článek

Nekonvenční protiválečná akce ale nakonec neprošla. Ihned poté, co si lidé obklopující skupinu uvědomili vulgaritu vzkazu, nařídili kameramanům zabírat místo zpěvaček volný prostor, zkrátit rozhovor a dát prostor přece jen méně kontroverznímu videoklipu.

K incidentu duo uvedlo: "Lidé se bojí pravdy. Každý se nás ptal: To se nebojíte, že vám zruší americká víza a že vás sem už nikdy nepustí? Nebojíme se. Provokujeme rády."

V éteru však zazněly provokativní názory dua, které tvrdilo, že USA jsou zbytečně prudérní, což se odráží zejména ve vztahu zdejších lidí k sexu. "Existují různé druhy lásky. Můžete milovat mámu, otce, chlapce, přátele a další. Je to přirozené. Možná spolu spíme každou noc, možná ne. Lesbičky z nás dělá okolí. Něžný polibek a dotyk přece můžete vykládat různě."

Reklama

Související témata:

Související články

Tatušky objaly sebe i Prahu

Koncertem v basketbalové hale v Praze na Letné skončilo v úterý večer české turné populárního ruského dívčího dua Tatu, tvořeného zpěvačkami Lenou Katinou...

Výběr článků

Načítám