Hlavní obsah

Tatiana Vilhelmová nesnáší násilí

Právo, dk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve filmu režiséra Milana Cieslara Duše jako kaviár hraje Tatiana Vilhelmová týranou ženu. Jejím filmovým partnerem je Ondřej Vetchý. Mají po pěti letech manželství krizi: ona ho provokuje, on ji tluče. „Ve skutečnosti násilí nesnáším. Nevím, proč by se lidi, kteří do sebe byli zamilovaní, měli najednou bít. Navíc mnoho žen se nechá týrat jen proto, že se bojí zůstat samy nebo že to finančně nezvládnou. Pro mě je to nepochopitelné,“ zamýšlí se třicetiletá herečka.

Foto: Právo

Hvězdně obsazená česká komedie Duše jako Kaviár vyjde na DVD v deníku Právo v pátek 29. srpna.

Článek

„S tou rolí jsem vnitřně nesouhlasila. Vím, že jsem si hodně nadávala, protože jsem za tím viděla tisíce týraných žen. Říkala jsem si, jak to je strašné, nesouhlasím s tím, a teď to hraju. Ale ta postava pro mě byla zajímavá, mám ráda těžší povahy a Ondřej je skvělý partner,“ říká v rozhovoru pro Právo Tatiana Vilhelmová, která miluje balet a rychlá auta.

Studium nedokončila - měla moc práce

V šestnácti letech debutovala ve filmu Indiánské léto, hrála jako host v inscenaci Višňový sad v Národním divadle a nedokončila studia na Státní konzervatoři v Praze.

„Neměla jsem na to čas. Pořád jsem něco zkoušela a hrála. Tu školu jsem měla ráda, v ročníku byli skvělí kolegové, ale dostávala jsem nabídky na práci a já je nechtěla odmítat. Tak mě těsně před maturitou vyhodili.“

Dnes je její domovskou scénou Dejvické divadlo a patří mezi nejobsazovanější filmové herečky. Zvládla natočit až čtyři filmy do roka.

„Už nikdy nebudu sama"

Loni před Vánoci se v druhé řadě taneční soutěže StarDance stala hlavní hvězdou a prohlásila, že je na čase dát si nejméně rok pauzu. Později své rozhodnutí upřesnila: se svým manželem Pavlem Čechákem, filmovým produkčním, za kterého se vdala v červenci 2005, totiž čekala druhého potomka.

Cyril se narodil letos v červenci a doma na něj čekali prvorozený syn František, kterému v listopadu budou tři roky, a pes Mikuláš.

„Dřív jsem bývala často sama doma, hlavně o svátcích, protože maminka žije v Pretorii a táta s bráchou jsou na Ukrajině, oba se tam oženili. Teď už mám svoji rodinu a zázemí u Pavlových příbuzných. Už nikdy nebudu sama.“

Hvězdně obsazená česká komedie plná peripetií, nadsázky a humoru o životních kotrmelcích třech sourozenců Duše jako Kaviár vyjde na DVD v deníku Právo v pátek 29. srpna.

Reklama

Související články

Divákova touha po dalším násilí

Režisér Michael Haneke netočí lehce stravitelné filmy. Rakušan se nebojí dráždit třeba doslovnými sexuálními scénami a ještě doslovnějšími sexuálními...

VIDEO: Film o filmu Anglické jahody

Režisér Vladimír Drha dotočil nový český film Anglické jahody, který se odehrává během invaze sovětských vojsk v srpnu roku 1968. Novinky nabízejí čtenářům...

Výběr článků

Načítám