Hlavní obsah

Tarantino chystá ulítlý western s Němcem a černochem v hlavních rolích

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Quentin Tarantino se po kontroverzních Inglorious Basterds pouští na divoký západ ve filmu Django Unchained. Vzhledem k jeho režijnímu stylu ovšem nelze čekat klasický western.

Foto: Profimedia.cz

Quentin Tarantino

Článek

Podle serveru Hollywood.com bude Django Unchained příběhem osvobozeného otroka Djanga, který se spolu s německým lovcem odměn (Christoph Waltz z Inglorious Basterds) vypraví na divoký západ a naučí se jeho krvavému řemeslu. Pak se spolu rozhodnou osvobodit Djangovu ženu z područí jižanského plantážníka.

Prvním prohřeškem proti žánru je už to, že hlavními hrdiny budou Němec a černoch. Tarantino jistě překvapí i dalšími postmoderními nápady. Celkové obsazení není známo, ale některé zdroje hovoří o jménech jako Keith Carridine a Treat Williams. Sám Tarantino zatím řekl, že půjde o "top herce".

Natáčení začne na podzim. Distribuci si vzala na starosti The Weinstein Company a o kofinancování Djanga mají zájem všichni velcí hollywoodští hráči - od Universalu přes Warnery po Paramount.

QUENTIN TARANTINO - filmografie

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti Grindhouse: Auto zabiják

Hanebný pancharti Grindhouse: Auto zabiják Sin City - město hříchu

Hanebný pancharti Grindhouse: Auto zabiják Sin City - město hříchu Kill Bill 2

Hanebný pancharti Grindhouse: Auto zabiják Sin City - město hříchu Kill Bill 2 Kill Bill

Hanebný pancharti Grindhouse: Auto zabiják Sin City - město hříchu Kill Bill 2 Kill Bill Jackie Brown

Hanebný pancharti Grindhouse: Auto zabiják Sin City - město hříchu Kill Bill 2 Kill Bill Jackie Brown Čtyři pokoje

Hanebný pancharti Grindhouse: Auto zabiják Sin City - město hříchu Kill Bill 2 Kill Bill Jackie Brown Čtyři pokoje Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Hanebný pancharti Grindhouse: Auto zabiják Sin City - město hříchu Kill Bill 2 Kill Bill Jackie Brown Čtyři pokoje Pulp Fiction: Historky z podsvětí Gauneři

My Best Friend's Birthday

Quentin Tarantino (1963), rodák z Knoxville v Tenessee, patří dnes bez pochyb k nejznámějším režisérům na světě. Často dokáže šokovat glorifikací násilí, černým humorem a zvrácenou sexualitou. Odborná veřejnost se pře o to, jestli je skutečně génius, nebo spíše jen blázen, který viděl během svého nešťastného dětství a mládí příliš mnoho béčkových filmů. Tarantino natočil deset celovečerních filmů a v některých si také sám zahrál. Mezi nejlepší se počítají Pulp Fiction, Jackie Brown nebo Kill Bill.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám