Hlavní obsah

Talent for Stage chce pro českou hudební scénu objevit nové jméno

Právo, kul

Pro sólisty a skupiny z České republiky se otevírá možnost upozornit na sebe a následně se dostat do širšího povědomí. Vznikla totiž nová hudební soutěž nazvaná Talent for Stage. Stojí za ní vydavatelství Supraphon, nahrávací studio The Barn a festival Votvírák.

Foto: archív Supraphonu

Na světě je nová hudební soutěž.

Článek

Na vítěze této vyhledávací soutěže, která začala dnes, čeká letos 16. června koncert na hlavním pódiu uvedeného festivalu, pobyt v nahrávacím studiu The Barn za účasti zkušeného producenta a natočení singlu, který v digitální podobě vydá a mediálně podpoří vydavatelství Supraphon v létě letošního roku.

Skupiny a sólisté se mohou do soutěže přihlásit do 30. dubna na internetové adrese www.talentforstage.cz. Jejich písně ohodnotí v prvním kole odborná porota, ve které jsou zpěvák a baskytarista Kuko z kapely Horkýže Slíže, Michal Máka z vydavatelství Supraphon, kreativní producent festivalu Votvírák David Šindelář, hudební producent a muzikant Dan Friml a hudební publicista deníku Právo a serveru Novinky.cz Jaroslav Špulák.

„Vyhledávat nové talenty a spolupracovat se zajímavými interprety je náš dlouhodobý program a soutěž Talent For Stage je jednou z příležitostí, jak naplnit tento záměr. Zároveň věříme, že vydání singlu bude pouze startem možné spolupráce s budoucím vítězem,“ vysvětlil za Supraphon Michal Máka.

Ve druhém týdnu v květnu budou na uvedených stránkách zveřejněna jména deseti postupujících a do konce května pak mohou nahrávky hodnotit posluchači a ovlivnit tak porotu ve výběru vítěze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám