Hlavní obsah

Tak vy jste si mysleli, že techno se nehraje na vibrafon...

Novinky, Stanislav Dvořák

The Brandt Brauer Frick Ensemble, desetihlavý orchestr z Berlína, zkoumá možnosti klasických nástrojů na poli taneční hudby. Jak zní akustické "techno", si můžete ověřit 23. března v pražském Paláci Akropolis.

Foto: Pavel Eichler PR

The Brandt Brauer Frick Ensemble

Článek

První album You Make Me Real vydali The Brandt Brauer Frick Ensemble předloni, druhá deska Mr. Machine vyšla loni v říjnu. Repertoár z ní také bude tvořit kostru pražského koncertu na Red Bull Music Academy Prague Session. V Česku je jejich největším propagátorem Radio 1, v jehož hitparádě je aktuálně skladba Pretend s hostující zpěvačkou Emikou.

„Daniel Brandt, Jan Brauer a Paul Frick spolu tvoří už čtvrtým rokem. Po zkušenostech v jiných projektech dostali chuť vytvořit něco naprosto jiného a podle všeho se jim to povedlo. V době, kdy za většinou elektronických projektů stojí jeden člověk s notebookem se svítícím jablkem, působí band s hudebními nástroji jako svěží vánek. Všichni tři jsou navíc ostřílení muzikanti. Jména Daniela Brandta a Jana Brauera najdete pod skladbami projektu Scott, Paul Frick vystudoval hudební kompozici na umělecké univerzitě v Berlíně. I on ovšem také našel zalíbení v elektronice,“ uvedl za pořadatele Pavel Eichler.

Po koncertě se uskuteční přibližně půlhodinová debata s kapelou o jejich tvorbě a o unikátním workshopu pro muzikanty Red Bull Music Academy. Na závěr zahrají ještě DJs a MCs, konkrétně slovenský matador hiphopové scény DJ Vec, talentovaný DJ Junior a dále DJ Blue Black, DJ Limyth a MC a DJ Anya.

Vstupenky prodává Ticketpro, Ticketportal a Palác Akropolis.

Reklama

Výběr článků

Načítám