Hlavní obsah

Světové autorky vydělávají víc než dřív

Právo, klk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle žebříčku serveru Forbes.com udělaly světové ženské autorky letos velký skok v tabulce nejvýdělečnějších autorů světa. Ve sledovaném období od května 2011 do května 2012 si nejlépe vedly Janet Evanovichová na třetím místě, Nora Robertsová na sedmém a Danielle Steelová na osmé příčce.

Článek

Velkým překvapením je také komerční úspěch E. L. Jamesové a jejího „porna pro matky“ (jak jej označil britský deník The Guardian) s názvem Padesát odstínů šedé. Ta se sice do top patnáctky nedostala, ale jinak trhá literární rekordy.

Nejvýdělečnější autorka Evanovichová s 33 milióny dolarů, kterou předstihli jen James Patterson (94 miliónů) a Stephen King (39 miliónů), si získala čtenáře po celém světě svou detektivní sérií knih s hrdinkou Stephanií Plumovou. Nora Robertsová, která napsala přes úctyhodných 200 knih, často publikovala pod pseudonymem J. D. Robb a její výdělky dosáhly 23 miliónů.

To stálice románů pro ženy Danielle Steelová bere své jméno jako úspěšnou značku a na seznam bestsellerů The New York Times se dostala častěji než jakýkoli jiný autor. Letos si přišla také na 23 miliónů. Dalšími ženami v nejlepší patnáctce jsou Suzanne Collinsová, J. K. Rowlingová a Stephenie Meyerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám