Hlavní obsah

Sunflower Caravan pokřtí album natočené dvakrát

Novinky, Stanislav Dvořák

Pražská skupina Sunflower Caravan pokřtí své zatím bezejmenné studiové album 19. února v klubu Roxy. Slibuje zajímavé hosty a po koncertě se jako DJ's představí dvojice členů švédské skupiny The Ark Sylvester Schlegel a Martin Axén, který je producentem desky.

Článek

„Chceme, aby si každý kdo ten večer přijde, s námi prožil nejen koncert, ale skutečný hudební večírek. Oslavu vyvrcholení nějakého tvůrčího procesu. Všechny přípravy ve spolupráci s agenturou D Smack U Promotion směřujeme k něčemu nevšednímu, co jen tak na koncertě jiné české kapely nezažijete.“ láká baskytarista Michell.

Na desce skupiny, která byla známa hlavně instrumentálními kousky, se objeví hostující zpěváci. Ve dvou skladbách zní hlas Emy Brabcové (ex-Khoiba), další píseň nazpíval klávesista The Ark Jens Andersson. Kapela ale vyloučila, že by se kterýkoliv z těchto dvou zpěváků chystal u Sunflower Caravan na delší dobu zakotvit.

Kromě vokálů se na desce objeví i violloncello v podání mladé čelistky Terezie (dříve Vladivojna La-Chia, Southpaw), a další nástroje náležitě obohacující dosavadní spíše koncertní zvuk kapely. Celkem se na nahrávce objeví 14 skladeb.

Skupina nahrávala desku ve švédském studiu dvakrát, protože první verze se nešťastnou náhodou smazala. „Studio nám bohatě nahradilo původní session, pokryli i náklady na cestu, takže jsme mohli prostě nad vším mávnout rukou, a s čistou hlavou a potřebnými zkušenostmi pracovat 4 dny, od rána do večera.“ říká baskytarista Michell.

Sunflower Caravan vznikli v roce 2001. Původně se proslavili syrovým zvukem, kterému vládly dnes už legendární varhany značky Hammond. V poslední době směřují spíše k instrumentálnímu popu. Skupinu tvoří Michell (basová kytara) a bratři Andy (klávesy) a Vit (bicí).

Reklama

Výběr článků

Načítám