Hlavní obsah

Struny podzimu nabídnou operu, blues i neformální klubovou noc Spotlight

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Struny podzimu, který od 23. září do 31. října přiveze do Prahy výrazné osobnosti současné mezinárodní hudební scény, vedle hlavního festivalového programu nabídne také neformální klubovou noc Spotlight. Ta se letos uskuteční 3. listopadu v pražském klubu ROXY/NoD.

Foto: Sakiko Nomura

Pianistka Hiromi

Článek

Festival na jeden večer přiblíží atmosféru proslulých newyorských klubů a na několika scénách představí mladé talenty mezinárodní i tuzemské hudební scény. Novináře o tom informoval ředitel festivalu Marek Vrabec.

"Klubová noc je prostorem pro neobvyklá umělecká setkání, objevování, improvizace. Je minifestivalem jdoucím napříč nejrůznějšími hudebními styly mladé generace. Hudební program doplní debaty s jednotlivými umělci, které se v loňském roce setkaly s mimořádným ohlasem návštěvníků," uvedl Vrabec.

Spotlight mimo jiné představí amerického bubeníka Chrise "Daddyho" Davea, experimentální jungle-ambient českého uskupení Sato-San To nebo dvojnásobného mistra České republiky v beatboxu En.drua a berlínského mistra jamu Ricoloopa.

Hiromi, Jaroussky, Rollins

Festival Struny podzimu navštíví hudební hvězdy vážné hudby, jazzu i world music. Od 23. září do 31. října nabídne na devět exkluzivních hudebních zážitků s originálními žánrovými přesahy. Letošní ročník otevře obdivovaný francouzský kontratenorista Philipp Jaroussky, publikum se dále může těšit na legendu jazzového saxofonu Sonnyho Rollinse, energickou japonskou jazzovou pianistku Hiromi či přední brazilskou skladatelku a písničkářku Joyce Morenovou. Podrobné informace k programu jsou k dispozici na www.strunypodzimu.cz.

Pořadatelé 17. ročníku festivalu chystají od 19. do 21. října pro dětské publikum program Struny dětem s podtitulem Víkend festivalu Struny podzimu pro zvídavé děti a hravé rodiče, který se uskuteční v pražském divadle Minor. Návštěvníci se mohou těšit například na skupinu Tata Bojs, Dana Bártu, Petra Skoumala, Pražskou komorní filharmonii, Jiřího Stivína, Clarinet Factory či bubenický orchestr Tam-Tam Batucada.

Po loňské sérii benefičních čokolád nabídne publiku letošní benefiční projekt festivalu limitovanou kolekci elegantních šál, přívěsky ze strun a korálků a stylovou knižní záložku. Výtěžek opět podpoří vybraného mladého umělce ve studiu v zahraničí.

Reklama

Výběr článků

Načítám