Hlavní obsah

Stroncium - bestseller během týdne

Právo, Leoš Kyša

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedenáctá kniha nejprodávanějšího českého spisovatele sci-fi Jiřího Kulhánka opět zažila úspěch stejně jako všechna jeho předchozí díla, včetně dnes už kultovní prvotiny Vládci strachu. Jestli je totiž u nás úspěchem prodat českého autora v třítisícovém nákladu, tak Kulhánek toto množství obvykle překračuje pětinásobně. Stroncium je na trhu od listopadu a dnes už se dá bez problémů nazvat bestsellerem. Ve své kategorii rozhodně.

Článek

Důvod jeho neobvyklého úspěchu je prostý jako zápletky Kulhánkových románů. Strhující akční děj, vtipy často překračující obecné hranice vkusu, drsný hrdina a úsporný styl psaní, který čtenáře okamžitě vtáhne do děje.

Stroncium je typickým dítětem svého otce - introvertního literárního řezníka. Narozdíl od jeho předchozích upírských a časozměťových variací se jedná o katastrofickou vizi budoucnosti ovládané médii, reklamou a silnou armádou. Jak už je Kulhánkovým zvykem postaví se ke všemu odhodlaný hrdina mocnějšímu nepříteli. Ve svém souboji s propagandou, falešnými přáteli i upřímnými nepřáteli se nakonec dostane ze zničené mrazivé Země až na hranice naší sluneční soustavy.

A k tomu všemu usekané hlavy, páchnoucí mrtvoly, oživlé mrtvoly a spousta znovu zabitých mrtvol. Zkrátka nic pro útlocitné čtenáře. Ne nadarmo před několika lety tohoto představitele tvrdé školy sci-fi nazval magazín Práva apoštolem krvavého sci-fi. Akčním románem Stroncium svou pověst jenom potvrdil.

Jiří Kulhánek: Stroncium

Vydal Klub Julese Vernea - Poutník

Cena 299 Kč, 470 stran.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám