Hlavní obsah

Sting po zrušeném koncertě nabídne nový 5. července 2020

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos byl český koncert britského zpěváka a muzikanta Stinga zrušen, ale na druhý pokus už by to mělo vyjít. V neděli 5. července 2020 v Zámecké zahradě ve Slavkově u Brna.

Foto: Milan Malíček, Právo

Sting

Článek

Sting: My Songs bude podle pořadatelů „dynamická show se zaměřením na nejoblíbenější Stingovy skladby mapující kariéru tohoto sedmnáctinásobného držitele ceny Grammy.”

Sting v sedmdesátých letech založil skupinu The Police se Stewartem Copelandem a Andym Summersem. Vycházeli z rocku, reggae i popu a patřili k nejoriginálnějším sestavám své doby. V roce 2003 byli uvedeni do Rokenrolové síně slávy. Po rozchodu s kapelou si frontman vybudoval zajímavou sólovou kariéru, kde často překračoval žánry směrem k world music, jazzu a soulu. Celkově už prodal víc než 100 milionů zvukových nosičů.

Sólový Sting posbíral 10 cen Grammy, 2 Brit Awards, Zlatý glóbus, cenu Emmy a 4 nominace na Oscara (včetně nominace za skladbu The Empty Chair ze soundtracku JIM: Then James Foley Story) a je členem Síně slávy skladatelů.

Sting vydává živák My Songs

Kultura

Na koncertě mají zaznít hlavní hity The Police a také Fields Of Gold, Shape Of My Heart, Demolition Man a další. Doprovodí ho kapela ve složení Dominic Miller (kytara), Josh Freese (bicí), Rufus Miller (kytara), Kevon Webster (klávesy), Shane Sager (harmonika), Melissa Musique a Gene Noble (vokály).

Jako Stingovi hosté vystoupí Vojtěch Dyk & B-Side Band a Lenka Nová & Petr Malásek Band. Vstupenky budou v sítích Ticketmaster a Ticketportal od 8. listopadu za 1690 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Sting vydává živák My Songs

Britský nadžánrový hudební chameleon Sting sice letos zrušil koncert ve Slavkově, ale fandům nabídne alespoň záznam živého vystoupení pod názvem My Songs. Na...

Výběr článků

Načítám