Hlavní obsah

Startuje první český festival online a TV seriálů

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival seriálů Serial Killer vypukne od 2. do 5. května v Brně. Chce pozvat seriálové hvězdy a promítat kvalitní českou, středoevropskou i východoevropskou tvorbu.

Foto: Stream.cz

Účast přislíbil i Petr Čtvrtníček.

Článek

Serial Killer spoléhá i na crowdfundingovou kampaň na portálu Hithit: „Přispějte nám, ať můžeme pozvat oblíbené seriálové hvězdy a uspořádat v Brně zabijáckou párty!“ vzkazují organizátoři.

Počítají se soutěžní přehlídku seriálů ze zemí střední a východní Evropy, Industry Days pro profesionály a s několika premiérami – například od tvůrců Okresního přeboru.

„Zkoušíme dělat dříve nemyslitelnou věc – festivalovou událost, která by mohla za pár let rezonovat celosvětově. Naše zaměření je dvojí. Chceme sem přivážet ty úspěšné a skvělé věci, které se nám líbí jinde. A zároveň povzbudit a zkusit definovat tvář střední a východní Evropy z hlediska tohoto specifického druhu audiovizuálního umění. I z hlediska toho, že třeba Česko a Slovensko o sobě ví. Ale málokdo už ví, co se děje v Polsku, Maďarsku, v Bulharsku nebo Pobaltí,“ vysvětlila zakladatelka festivalu Kamila Zlatušková.

Partnerskou zemí pilotního ročníku bude Dánsko, a tak poběží i klasika – seriál Království proslulého Larse von Triera z 90. let.

Během prezentace na letošním Berlinale přislíbila účast řada osobností. Z  českých umělců to mají být Aňa Geislerová, Ester Geislerová, Bolek Polívka, Petr Čtvrtníček, Jan Hřebejk, Robert Sedláček, Jan Prušinovský a Tomáš Baldýnský.

Reklama

Výběr článků

Načítám