Hlavní obsah

StarDance sledovalo 1,3 miliónu lidí

Právo, Jana Perglerová

České televizi se sázka na diváckou jistotu a na propracovaný scénář britské televize BBC vyplatila. Čtvrtá řada taneční soutěže StarDance… když hvězdy tančí, přilákala v sobotu k obrazovkám 1,320 miliónu diváků starších patnácti let a 86 tisíc dětí ve věku od 4 do 14 roků. Veřejnoprávní televize tím vyhrála večerní boj o přízeň diváků.

Článek

Údaje o sledovanosti sdělila Právu v neděli Anna Freimanová z tiskového odboru ČT. Když soutěž v roce 2006 začínala, dívalo se na její úvod 1,93 mil. lidí. ČT se k vysílání taneční show vrátila po roční přestávce.

Už před začátkem soutěže zveřejnili bookmakeři z Tipsportu preference soutěžících a strefili se. S jedinou výjimkou. Mezi nejlepší páry se po prvním hodnocení poroty dostal herec Pavel Kříž s profesionální tanečnicí Alicí Stodůlkovou. Tuto dvojici původně bookmakeři tipovali až do spodní části výsledné tabulky.

Kříž jako Michael Jackson

Kříž, známý zejména z oblíbené série starších filmových komedii o básnících, které právě v těchto nedělích odpoledne Nova reprízuje, vystupoval jako první a na rytmy ča-ča si s partnerkou vybrali známou píseň Michaela Jacksona Black Or White včetně Jacksonových pohybů i lesklých stříbrných rukavic. „Já se zamilovala do těch vašich kyčlí,“ utrousila směrem ke Křížovi porotkyně Petra Kostovčíková.

„Vysoká laťka, ale trochu ťapkáte shora,“ prohlásil na adresu Kříže porotce Zdeněk Chlopčík, který si slovo „ťapkat“ zřejmě oblíbil, protože ho použil i vůči herci Sašovi Rašilovi, kterému doporučil, aby uvolnil paže. „Nemůžeš ťapkat shora,“ radil Chlopčík. A do třetice si „ťapkání“ vyslechl moderátor ČT Alexander Hemala.

„Ťapkal jste kolem Jitky (taneční partnerky Jitky Šorfové),“ připomínkoval obávaný porotce-kat z předchozích ročníků StarDance. Tak možná příště při quickstepu se tolik ťapkat nebude.

HD kvalita jako hnusný detail

Diváci, kteří mají televizor s vysokou kvalitou HD (high definition) rozlišení, určitě ocenili obraz s každým detailem potu na tváři a vyděšených či vykulených očí některých tanečníků. Na konto HD kvality si zavtipkoval i moderátor Marek Eben.

„HD znamená hnusný detail. Vidíte všechny vrásky. Však si také moderátorka Tereza Kostková nechala odstranit váčky pod očima a já jsem je od ní koupil,“ řekl s ironií sobě vlastní Eben.

Diváci u přijímačů také kladně přijali dobře osvětlený parket a časté detaily na nožky tanečníků, což byla slabina režie a kameramanů zejména v první řadě StarDance.

Příští sobotu už do hlasování vstupují diváci SMS zprávami pro společnost Erika, která hlasování zpracovává, a budeme znát první vypadávající dvojici. A soutěžní páry čeká perný týden, protože teď už vědí, jak na tom jsou. Musí všichni hodně přidat. Vynikající až akrobatické výkony nebo hodně vtipné taneční nápady jsme zatím na obrazovce neviděli.

Bodové hodnocení poroty po prvním kole
1.Monika Absolonová26
2.Pavel Kříž25
3. a 4.Jitka Čvančarová22
4.a 4.Aneta Langerová22
5.Saša Rašilov21
6.Veronika Žilková20
7.Alexander Hemala19
8.Filip Sajler16

Reklama

Související témata:

Související články

Taneční horečka se vrací

Boj o krále a královnu tanečního parketu po dvou letech opět začíná. Čtvrtá řada oblíbené soutěže - StarDance …když hvězdy tančí - startuje 30. října na...

StarDance začne večer v rytmu cha-cha a waltzu

Česká televize se v sobotu večer na ČT jedničce ponoří do rytmů cha–cha a rozevlátého waltzu a bude se snažit přitáhnout k sobě diváky, kteří se doposud dívali...

Výběr článků

Načítám