Hlavní obsah

Špička pouličního divadla na plzeňské Živé ulici

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špička evropského pouličního divadla bude k vidění od 17. do 20. července v Plzni v rámci letního multižánrového festivalu Živá ulice, na dvě desítky představení se odehrají v Proluce v centru města a v objektu Papírny. Jeho čtyřdenní divadelní část nazvaná Za dveřmi je Plzeň uvede mj. portugalský Teatr SÓ, Divadlo Continuo, Bratři v tricku, česko - francouzský divadelní soubor Décalages a další.

Foto: Jiří Pasz

Divadlo Continuo uvede na plzeňské Živé ulici inscenaci U zdi.

Článek

Portugalci zahrají poetické představení Sómente o osamělosti ve stáří a zároveň o statečnosti, která se samotou přichází. Divadlo Continuo přiveze inscenaci U zdi, která vypráví příběh o jedné bezejmenné zdi. „U ní se popravovalo, u ní se scházeli milenci k tajným schůzkám. Zeď, přes kterou se utíká do lepšího světa. Zeď, na níž se píšou vzkazy i revoluční hesla,“ uvedli pořadatelé festivalu.

Slovenské Túlavé divadlo přijede s rodinným představením Jeden za všetkých! a česko-ruský soubor Teatr Novogo Fronta ve spolupráci s komikem Jakubem Folvarčným nabídne dětem komediální představení Jungle Joke.

Na závěr se čtyřdenní přehlídka přemístí do kulturního prostoru Papírna, kde se mohou diváci těšit na unikátní spojení izraelského Clipa Theater a Teatru Novogo Fronta.  Společně předvedou představení With Unarmed Forces (S neozbrojenými silami), jež vznikalo v Tel Avivu během ostřelování palestinskými raketami. Jako jediné bude zpoplatněno vstupným 90 Kč.

Divadla doplní i koncerty v baru Inspiral Garden v Šafaříkových sadech. Festival Živá ulice bude pokračovat v srpnu hlavním hudebním blokem na sedmi scénách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám