Hlavní obsah

Speciální díl StarDance se nesl v charitativním duchu

Novinky, Lukáš Silný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sedmý díl taneční soutěže StarDance se nesl v charitativním duchu. Pět tanečních párů výjimečně tancovalo na podporu Centra Paraple, které pomáhá lidem upoutaným na invalidní vozík. Tančilo se tango a jive. Ve speciálním dílu nikdo nevypadl. Mezi porotci se rovněž objevil i cimrmanolog Zdeněk Svěrák. Celkem se na Centrum Paraple vybralo 11 a půl miliónu korun.

Foto: Právo

Speciální díl se nesl v charitativním duchu.

Článek

Tradiční taneční páry v sobotu výjimečně doplnili klienti Centra Paraple. Jako první se s tangem představili Leoš Mareš, Katarína Štupfová a Petr Fila, který je už devět let upoutaný na invalidní vozík.

„S něčím takovým se setkávám poprvé, jsem hrozně překvapený. Nechalo to ve mě ale velmi pozitivní dojem,” zhodnotil tanec ve trojici Jan Révai. „Umělecký dojem na mě udělala největší Katarína, nevím proč. Ale na Petra jsem hrdý,” řekl Zdeněk Svěrák. Soutěžící si za své tango nakonec vysloužili 45 bodů.

Foto: Právo

Místo hlasů pro taneční páry se posílaly dárcovské DMS

První jive předvedli Radek Banga, Tereza Bufková a vozíčkářka Anička Krátká, která se věnovala baletu, ale v sedmnácti letech ochrnula při autonehodě. Za taneční interpretaci hitu Hit the Road Jack dostali od poroty kromě uznání nejvyšší možný počet 50 bodů.

„Mně se nejvíc líbila pokojská Schneiderová, i když oba pánové byli také skvělí,” ohodnotil výkon trojice Jitka Schneiderová, Marek Dědík a Zdeněk Zezulka, která tančila tango na píseň kapely Queen I Want To Break Free, porotce Zdeněk Svěrák. Ostatní porotci jejich výkon rovněž pochválili, proto nebylo překvapením, že trojice získala výborných 48 bodů.

Foto: Právo

Pořadem provázel Marek Eben

Lukáš Pavlásek, Lucie Hunčárová a speciální host Nina Křehotová předvedli jive. „Určitě budeš tančit líp než já,” řekl Nině upoutané na invalidní vozík už při tréninku populární komik.

Cíl získat od jednoho z porotců alespoň osm bodů se soutěžícím povedl, a to dokonce s přehledem, neboť jim Zdeněk Svěrák udělil pro něj tradičních 10 bodů. Celkem trojice získala 43 bodů, což je s přehledem nejvyšší počet, jaký Lukáš Pavlásek v soutěži od poroty dostal.

Jako poslední se v charitativním večeru představili Marie Doležalová, Marek Zelinka a Jan Krauskopf, který je na invalidní vozík upoután od roku 2011, kdy se vyboural na motorce.

„Jsem absolutně dojatá,” ohodnotila porotkyně Tatiana Drexler. „Bylo to úžasné, kdybych mohl dát vyšší známku než deset, tak ji dám,” přidal se Zdeněk Chlopčík. Trojice tak naprosto po právu získala 50 bodů.

Anketa

Kdo je váš favorit ve StarDance?
Jitka Schneiderová a Marek Dědík
35,8 %
Leoš Mareš a Katarína Štumpfová
14,6 %
Marie Doležalová a Marek Zelinka
24,9 %
Radek Banga a Tereza Bufková
7,4 %
Lukáš Pavlásek a Lucie Hunčárová
17,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2931 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám