Hlavní obsah

"Sorry", řekla Hillary Swanková. Nechala si platit za party čečenského vůdce

Novinky, Stanislav Dvořák

Sotva utichl trapas s Kaddáfího "mejdany", nenasytné celebrity si zase utrhly ostudu. Hillary Swanková, Jean Claude van Damme či zpěvák Seal si totiž nechali platit za účast na monstrózní neoficiální narozeninové oslavě čečenského vůdce Ramzana Kadyrova, který je, mírně řečeno, kontroverzním politikem. Nyní se Swanková omlouvá.

Foto: Yelena Fitkulina , Reuters

Americká herečka Hilary Swanková teď lituje.

Článek

Hillary Swaková svůj omyl nakonec uznala a peníze prý dá charitě. Seal a van Damme ale dělají, že se nic nestalo.

Narozeniny Ramzana Kadyrova, který má podle mnoha mezinárodních organizací na svědomí mučení a vraždy, se konaly ve velkém stylu. Západní média ho považují za loutku Vladimira Putina, která se dostala k moci po sérii vražd politických oponentů. Kadyrov sbírá auta drahých značek a historické zbraně, pořídil si lva a obléká se jen do značkových modelů. Tvrdí, že mu to financují "přátelé".

Swanková nyní podle serveru The Hollywood Reporter uvedla, že hluboce lituje toho, že tam byla. Kdyby prý pochopila předem, o co šlo, nikdy by nepřijela.

Foto: Yelena Fitkulina , Reuters

Ramzan Kadyrov s Jeanem-Claudem Van Dammem

“To je dost slabé, zvláště když jí Human Rights Foundation (HRF) poslala varování přes jejího manažera deset dní před tou party," řekla k tomu aktivistka Sarah Wassermanová.

Desítky ruských politiků a popových hvězdiček přišly na party (oficiálně šlo o oslavy města) na pódium postavené mezi mešitou a obřím nákupním centrem.

The Hollywood Reporter ještě upozornil na neuvěřitelně trapný projev Hillary Swankové, která tvrdila, že toho o Čečensku hodně četla a že jí dojala snaha čečenské vlády "dosáhnout míru a vytvořit něco krásného".

Kaddáfího mejdan byl super...

Světové pop hvězdy jako Usher, Beyoncé a Maria Carey vystupovaly také v roce 2009 na Kaddáfího soukromé party. Až když se to provalilo, všichni přeposílali honoráře na účty dobročinných společností.

Nikdo nechce přesně říct, kolik koncerty stály, ale muselo jít o desítky miliónů korun. Party prý pořádal Kaddáfího syn Mutasim a ten si umí užívat ve velkém stylu.

Jen samotný výstup Beyoncé stál podle informací britského Guardianu dva milióny dolarů. Navíc pro Kaddáfího rodinu možná zpívali i Lionel Richie, 50 Cent a Enrique Iglesias. Jako diváci byli u Kaddáfiových přítomni Jay-Z, Lindsay Lohanová a Jon Bon Jovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám