Hlavní obsah

Snowboarďáci u diváků bodují

Nový český film pro mládež režiséra Karla Janáka Snowboarďáci zaznamenal během prvního víkendu značný divácký úspěch. Komedii z horského prostředí vidělo od čtvrtka do neděle 47 511 diváků (s předpremiérami více než 53 tisíc), což je nejlepší víkendový start českého snímku v letošním roce.

Foto: Jitka Hanáková

Nová publikace o J. A. Komenském

Článek

Moderní teenagerovská komedie Snowboarďáci zároveň výrazně promluvila do historický tabulek návštěvnosti českých filmů. Výsledek návštěvnosti jej řadí na třetí místo v pořadí nejlepších víkendových startů českých filmů novodobé domácí distribuce. Úspěšnější byly už jen snímky Tmavomodrý svět a Pupendo (oba ovšem s větším počtem filmových kopií).

"Již předpremiérová představení naznačovala, že se nám podařilo naladit se především s mladými diváky na stejnou frekvenci a jsem rád, že první výsledky to potvrdily. Ten úspěch je umocněný také tím, že já i většina mých spolupracovníků v celovečerním hraném filmu debutuje... Každopádně mě ohlas Snowboarďáků strašně moc těší," říká režisér Karel Janák.

Režisér a scénárista Karel Janák se tak svým filmovým debutem zařadil do vybrané společnosti komerčně úspěšných tvůrců, jako je Jan Hřebejk, Jan Svěrák, Petr Zelenka či Zdeněk Troška. V příštím roce by měl režisér začít natáčet volné pokračování kultovního filmu Bony a klid.

Reklama

Související články

Karel Janák představuje Snowboarďáky

Film Snowboarďáci, jímž scenárista a režisér Karel Janák vstoupí ve čtvrtek do celovečerní hrané filmové tvroby, lze označit za ryzí českou teenagerskou...

Výběr článků

Načítám