Hlavní obsah

Slovenští Korben Dallas mají díky pandemii novou desku

Pekne zomrieť (Pěkně zemřít) je nový singl skupiny Korben Dallas z alba Deti rýb, které vyjde v únoru. Jde o jejich sedmou studiovou desku.

Korben Dallas: Pekne zomrieť

 
Článek

První singl se jmenuje Pekne zomrieť. Téma odcházení ze světa kapele přinesla  pandemie a písnička je zamyšlením nad tím, že je skutečně důležité umřít hezky.

„Když jsme si ji poprvé poslechli, až jsme se zalekli. Smrt se v posledních pár letech stala větší součástí našich životů, ať už to souviselo s událostmi v našem soukromí, nebo ve světě. Ale jak o ní zpívat? Mnoho příkladů v dnešní hudbě neexistuje. Proto to byl zvláštní pocit poslouchat písničku, že chceme pěkně zemřít. Věříme, že právě balancování na hraně a riziko omylu z ní dělají zajímavou skladbu a vhodný singl,” řekl frontman Juraj Benetin.

Foto: Lousy Auber

Korben Dallas

Minimalistické video ke skladbě natočil Lukáš Kodoň, který použil ultra HD záběry Slunce, vytvořené americkým Národním úřadem pro letectvo a vesmír (NASA). Singl doprovází artwork, jehož autorem je výtvarník Pavel Káden.

„V naší tvorbě klademe důraz na osobní výpovědi, neřešíme společenské nebo politické otázky. Ne že by nás nezajímaly, naopak, věnujeme se jim v našich občanských životech. Náš postoj se ani nyní nezměnil. Je však jasné, že před pandemií neumí nikdo utéct, protože se dotýká nejintimnějších částí našich životů. Když tedy zpíváme, že bychom chtěli pěkně umřít, určitě se v tom dá najít také ozvěna pandemie, i když písničku přímo neinspirovala,” uvádí Lukáš Fila.

Na nové desce prý lze slyšet názvuky soulu, Bowieho i francouzských filmů. Vychází 17. února.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám