Hlavní obsah

Skupina The Agony v písni a klipu Say Hey tvrdí, že sny se mohou plnit

Právo, jaš, kul

Ženská heavyrocková čtveřice The Agony exkluzivně v premiéře na serveru Novinky.cz odhaluje svůj nový videoklip k singlu Say Hey. Je předzvěstí EP Eclectic, které vyjde 16. září, a kapela v něm ukazuje, že sny se můžou splnit. Stačí chtít.

The Agony v klipu k písni Say HeyVideo: archiv kapely

 
Článek

Kytaristka, zpěvačka a skladatelka Nikola Kandoussi měla ve svých čtrnácti letech několik životních cílů: založit si svou vlastní ženskou kapelu, osobně poznat členy skupiny Kiss a pořídit si Corvette Stingray, legendárního amerického veterána. První dva body si v průběhu let splnila, ten třetí je realizovatelný poněkud hůře. „Díky tomuto klipu jsem se corvettou alespoň projela,“ říká.

Ne všechno se ale točí kolem zářivě červeného vozu. Dívky z The Agony musely k Say Hey urazit dlouhou cestu.

„Už loni jsme se opět pustily do crowdfundingové kampaně, která díky našim fanouškům dopadla skvěle,“ přibližuje Kandoussi. „Domluvily jsme se s Milanem Cimfem, který produkoval jedny z nejznámějších nahrávek u nás, a natočily nové EP s ním v jeho domovském Sono Records.“

Původní termín byl kvůli koronavirovým opatřením o měsíc posunut, což se ale ukázalo být šťastnou náhodou. „Say Hey jsem totiž napsala právě během března, když jsem připravovala svůj akustický online koncert. Je to písnička o euforii, kterou mi hudba přináší, o tom, že ji beru jako poslání a něco, co v životě potřebuji,” tvrdí Kandoussi.

The Agony ke spolupráci na novém videoklipu oslovily režiséra Radima Věžníka. „Radim je v posledních letech hodně žádaným režisérem, navíc se mi vždycky moc líbily klipy, co dělal pro svou původní kapelu Rattle Bucket,“ podotýká Kandoussi.

Kromě záběrů na The Agony videoklip nabízí i dějovou linku, jejíž obsah a podoba mladé aspirující hudebnice s dospělou frontwoman rozhodně není náhodná. Herecké obsazení bylo navíc vyřešeno rychle a elegantně: „Potřebovaly jsme obsadit roli matky, a jelikož nejjednodušší řešení jsou často ta nejlepší, zavolala jsem své vlastní matce. Je pro každou legraci, takže řekla ano,“ uzavírá zpěvačka a kytaristka.

Reklama

Výběr článků

Načítám