Hlavní obsah

Skupina Lucie chystá na příští rok album a turné

Právo, Jaroslav Špulák

Skupina Lucie oznámila, že v roce 2018 vydá své nové album. Bude se jmenovat Evolucie a vyjde šestnáct let po předešlém Dobrá koczka, která nemlsá. Již letos by ale měl vyjít nový singl. Příští rok v listopadu pak odehraje tři velké halové koncerty, 13. v Ostravě, 18. v Brně a 24. 11. v Praze.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Skupina Lucie vydá příští rok nové album s názvem Evoluce.

Článek

Scházíme se už od konce loňského roku,“ prozradil zpěvák a bubeník David Koller. „Oslovili jsme také pár kamarádů, kteří nám v minulosti napsali skvělé písně. Jsme v kontaktu s Ivanem Králem, krásnou skladbu nám nabídl Oskar Petr.“

Lucie vydá album u společnosti BrainZone. Ve spolupráci s ní oslovuje zahraniční producenty.

„Zatím nevíme, kdo naše album bude produkovat. Možná sáhneme k tomu, že každou písničku bude produkovat někdo jiný,“ vysvětlil Michal Dvořák.

Foto: Petr Hloušek, Právo

„Momentálně máme asi sedm skladeb a další nápady přicházejí,“ dodal baskytarista P.B.Ch. V plánu je i natočení několika videoklipů.

Jak přesně budou koncerty příští rok vypadat, ještě kapela neví. Předprodej vstupenek startuje 20. dubna a její management je připraven na to, že další koncerty, v případě zájmu, ještě přibudou.

Skupina Lucie vešla na českou scénu v roce 1988 singlem s písněmi Pár fíglů a To jsem já. Založená však byla již tři roky před tím. První desku s názvem Lucie vydala v roce 1990, zatím posledním řadovým albem je Dobrá Koczka která nemlsá z roku 2002. Sestava David Koller, Robert Kodym, P.B.Ch. a Michal Dvořák se pak začala na vrcholu své popularity rozpadat.

Všichni čtyři se po pauze na veřejnosti opět setkali v roce 2011 na dvacátém ročníku cen Anděl, odkud si jako kapela odnesli speciální ceny Album, Skupina a Interpret dvacetiletí. V roce 2013 se Lucie vrátila na koncertní pódia. Celkově prodala více než milión hudebních nosičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám