Hlavní obsah

Simply Red u nás zahráli naposledy a vsadili na uvolněnou atmosféru

Novinky, Stanislav Dvořák

Britští Simply Red se v neděli přijeli rozloučit s českým publikem. Sestava prý končí a frontman Mick Hucknall se pustí do zatím bezejmenného sólo projektu. Koncert skutečně vypadal jako uvolněný mejdan, kde atmosféra platí více než perfekcionismus.

Foto: Peška Stanislav , ČTK

Simply Red se definitivně rozloučili s Prahou 14. listopadu 2010.

Článek

Simply Red v pražské Tesla Areně přehráli vše zásadní ze své 25 let dlouhé kariéry, koncert byl ale o dost kratší než loňský v O2 Areně. Dost překvapili tím, že základní program ukončili už po 73 minutách a pak se vrátili na přídavek čítající tři písničky.

I z toho bylo poznat, že Hucknall a spol. už nechtějí ohromovat, přišli se v podstatě rozloučit a pobavit. Frontman úvodem zdůraznil, že tu hrají naposled a vyzval lidi, aby se aktivně zapojili. "Zpívejte, mně je jedno, jestli to bude shit," prohlásil uvolněný a neobvykle upovídaný Hucknall.

Zatímco při loňském koncertě se pečlivě soustředil na každou notu, v neděli mnohé refrény nedozpíval a nechával pracovat své fanoušky. Navíc se zpočátku zdálo, že je trochu nachlazený, ve výškách jakoby nezabíral na plný plyn, ale postupně svůj nezaměnitelný, lehce chraptivý hlas rozehřál.

Dvě backgroundové zpěvačky z minulého turné kamsi zmizely a místo nich Hucknalla doplňovali kytarista a klávesista, kteří sice nedělali chyby, ale zněli přece jen méně výrazně.

Hity Holding Back the Years, So Not Over You či Money's Too Tight to Mention přesto vzbudily nadšení a frontmanův požadavek na spolupráci s publikem byl splněn na

100 procent. Závěr logicky patřil superslavné baladě If You Dont Know Me By Now, která pochází z šedesátých let, ale v podání Simply Red je mnohem proslulejší než originál Harolda Melvina.

Do improvizací se muzikanti nepouštěli, nepočítáme-li dvě, tři saxofonová sóla. Škoda. Potěšen byl hlavně ten, kdo si písně nacvičil podle desek a přišel si zazpívat. Tesla Arena zažila v neděli dobrý koncert, ale možná chybělo něco malého navíc, co odlišuje "dobrý" od "geniální".

Celkové hodnocení: 75 %

Reklama

Výběr článků

Načítám