Hlavní obsah

Sedm měsíců pro nový Bondův příběh. Premiéra bude v říjnu

Právo, Šárka Hellerová, Jaroslav špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí začali v Londýně natáčet již čtyřiadvacátou bondovku, kterou na konci minulého týdne tvůrci představili jako Spectre. Její evropská premiéra se odbude 23. října 2015 a americká 5. listopadu téhož roku.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Herec Daniel Craig, který hraje Jamese Bonda, a jeho filmové dívky. Vlevo Lea Seydouxová, vpravo Monica Bellucciová.

Článek

V hlavní roli se představí britský herec Daniel Craig, který už také podepsal smlouvu na hlavní roli v dalším, v pořadí pětadvacátém bondovském snímku. Ten by měl mít premiéru v roce 2018.

Spectre je pro Craiga čtvrtý film v roli slavného agenta. Poprvé se tak představil v roce 2006 ve snímku Casino Royal, poté i ve filmech Quantum of Solace (2008) a Skyfall (2012). V historii filmové série je šestým představitelem Jamese Bonda, když roli převzal po Pierci Brosnanovi, který se naposledy objevil ve snímku Dnes neumírej (2002).

Je také zatím jediným představitelem, který se narodil poté, kdy zemřel autor knižní předlohy Ian Fleming, tedy v roce 1964. O čtyři roky později narozený Craig je ve filmové branži kvůli své slavné roli přezdívaný James Blond a soudí se, že právě jeho světlé vlasy mu přivábily řadu fanynek, díky kterým získal větší popularitu, než producenti filmu v době jeho angažování čekali. „Máme úžasné obsazení a myslím si, že i lepší scénář než minule,“ řekl stanici BBC. „Něco jsme už naznačili ve filmu Skyfall a tohle je pokračování. Dáme do toho všechny klíčové elementy a ještě mnohem víc.“ Spectre je nejenom název nového filmu, ale také název teroristické organizace Special Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion (SPECTRE), se kterou filmový Bond bojoval již v prvním filmu Dr. No v roce 1962.

Po boku Craiga se v dalších mužských rolích představí Christoph Waltz, Andrew Scott či Dave Bautista. Waltz řekl, že s přijetím role Bondova úhlavního nepřítele neváhal. „Každý se dívá na filmy Jamese Bonda od dětství. Je to legenda, téměř moderní mytologie. K účasti na něčem takovém se nemusíte rozmýšlet. Uděláte to a hotovo,“ uvedl.

Roli má i Rihanna

Novými „bondgirls“ jsou Francouzka Lea Seydouxová a Italka Monica Bellucciová. Malou roli ve filmu dostala i barbadoská zpěvačka Rihanna. Mezi herci ve vedlejších rolích, kteří účinkovali už i v předchozích filmech, figurují Ralph Fiennes v roli šéfa tajných služeb, Ben Whishaw jako vynálezce Q či Naomi Harrisová jako slečna Moneypenny.

Režisérem bude Sam Mendes, který už natočil předešlý film Skyfall. Přestože poté prohlásil, že další bondovku režírovat nehodlá, neboť mu jedna bohatě stačila, ujal se své role opět.

Foto: Profimedia.cz

Rihanna si ve filmu též zahraje.

Snímek se bude natáčet převážně v Pinewood Studios v Londýně. Tvůrci se ale přesunou také do Mexika, Říma, Maroka a zimní scény vzniknou v rakouských střediscích Sölden, Obertilliach a Altaussee.

„Všechno to jsou úžasná místa,“ řekl BBC režisér Sam Mendes. „Jsem nadšen, že na nich strávíme sedm měsíců. Tak dlouho totiž budeme film natáčet. Je to dostatečná doba, i když záleží na tom, jak dlouho budeme točit v Londýně.“

Mendes také uvedl, že další hvězdou filmu bude nový typ auta Aston Martin DB10. Vůz typu DB5, Bondovy oblíbené značky, byl v předchozím filmu zničen.

Reklama

Výběr článků

Načítám