Hlavní obsah

Sarah Brightmanová ve čtvrtek vystoupí v Praze

– PRAHA
Právo, Jaroslav Špulák

Hvězda broadwayských muzikálů, zpěvačka Sarah Brightmanová, vystoupí ve čtvrtek v pražské T-Mobile Areně. Výpravná show, která začne ve 20 hodin, je součástí jejího aktuálního turné k loňskému albu Harem.Do Prahy dorazí manželka slavného muzikálového skladatele Andrewa Lloyda Webbera se šedesátičlenným doprovodným týmem.

Foto: OZC Zlaté jablko
Článek

Zvuková aparatura váží čtrnáct tun a na místo vše dopraví sedm plně naložených kamionů. Soubor a technický doprovod zpěvačky přiveze šest velkých patrových autobusů.

V týmu je mj. osm tanečníků, šest členů doprovodné skupiny a osm členů smyčcové sekce, která byla na přání zpěvačky složena z českých hudebníků. Jako dirigent se na večerním koncertu představí Mathew Sciviner, první houslista slavné Royal Philharmonic Orchestra z Londýna.

Čtyřiačtyřicetiletá Sarah Brightmanová, která pochází z Británie, začala s tancem ve třinácti letech, v roce 1976 byla členkou týmu, který tančil v televizním seriálu, ovšem záhy se rozhodla pustit se do pop music. "Chtěla jsem spojit tanec, divadlo a zpěv. To jsem si tenkrát předsevzala," řekla Brightmanová Právu. Výsledkem byl vznik skupiny Hot Gossip, jejíž několik písniček se dostalo na velmi slušná místa britských hitparád.

Sarah Brightmanová předvede nevídanou podívanou

V muzikálu se poprvé představila v roce 1981. Ztvárnila Jeminu v Cats a právě tehdy se seznámila se skladatelem, režisérem a později i svým manželem Andrewem Lloydem Webberem. Jejich spolupráce trvala do roku 1990. Brightmanová se stala inspirací k Webberovým dílům Fantom opery a Requiem.

Po velkém úspěchu v muzikálu začala v devadesátých letech vydávat popová alba. Celosvětově se pak proslavila v duetu Time To Say Goodbye (Con Te Partiro) s Andreou Bocellim.

Její aktuální album Harem je inspirováno atmosférou Turecka, Středního východu a Bejrútu. Několik skladeb na ně nahrál se zpěvačkou Pražský symfonický orchestr. "Většina písní se točila v Káhiře. Díky tomu došlo k prolnutí kultur, což je hlavním posláním desky. Některé skladby jsou velmi intimní. Při jejich poslechu můžete vnímat prostor kolem sebe, jsou nesmírně emotivní. Zpívám v nich o mezilidských vztazích, obyčejných pocitech i návratech domů," řekla Brightmanová.

"Když jsem na pódiu, vnímám náladu mezi diváky. Je pro mě důležité najít se s nimi a hudebním spojováním, které je pro mou práci podstatné, jim rozdat radost," dodala.

Vstupenky na koncert stojí 900, 1500 a V.I.P. 3000 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám