Hlavní obsah

Rudiš a Malijevský oživí EKG

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Literární kabaret EKG Igora Malijevského a Jaroslava Rudiše se po pauze vrací 1. a 2. května na scénu divadla Archa. Dva večery, které jsou součástí oslav 25 let divadla, budou věnovány lásce a času.

Foto: Divadlo Archa / Jan Hromádko

Jaroslav Rudiš a Igor Malijevský (vpravo)

Článek

Proč jste se rozhodli obnovit EKG k pětadvacetinám Archy?

Hlavním důvodem byly právě ty narozeniny. Rádi slavíme a dvacáté páté narozeniny patří z hlediska oslav k těm nejpříjemnějším. Slaví se už dospělost, ale ještě taková čerstvá, rozverná.

Jaké to je vracet se po pauze k pořadu, se kterým jste před pár lety už skončili?

My jsme EKG nikdy neukončili, vyhlásili jsme jen delší časově neomezené prázdniny. Z nich se vynoříme a vzápětí se do nich zase zanoříme.

Jak se s odstupem díváš na řadu EKG? Co se ti stále líbí a co už považuješ za překonané?

Byla to neuvěřitelná párty, k tomu se už úplně vrátit nejde. EKG se ale neztratilo, jen přešlo do ilegality, ze které posíláme našemu publiku podrobné motáky a šifrované instrukce.

Foto: Divadlo Archa / Jan Hromádko

Jaroslav Rudiš a Igor Malijevský (vlevo)

Nezastupitelná byla na klasických večerech EKG vzdělávací složka. Pro vzdělání českého národa jsme ochotni riskovat i k dočasnou dekonspiraci, protože ty dva roky prázdnin už jsou tu znát. Tentokrát bychom národu rádi vysvětlili, jak vypadá čas. Je v tom totiž šílený chaos, půlka národa dnes žije v minulosti a možná o tom ani neví.

Můžeme se těšit na nové texty?

Samozřejmě, věnovali jsme jim celé prázdniny.

Jaké budete mít hosty?

Těšíme se na malíře Jaroslava Valečku, spisovatelku Katku Tučkovou, básníka J. H. Krchovského s jeho bandem a bohy Chronose, Kronose a Kairose.

Foto: Divadlo Archa

Jaroslav Rudiš a Igor Malijevský (vpravo)

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám