Hlavní obsah

Rozpolcený a Vyvolený se spojí ve filmu Glass

Právo, Jiří Štraub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér indického původu M. Night Shyamalan (natočil filmy Znamení či Šestý smysl) oznámil, že pracuje na filmu, který bude pokračováním rovnou dvou jeho snímků – Vyvolený (2000) a Rozpolcený (2016).

Foto: ČTK

Režisér indického původu M. Night Shyamalan.

Článek

Shyamalan uvedl na svůj Twitter: „Zabralo to sedmnáct let. Můj nový film je pokračováním Vyvoleného a Rozpolceného. Vždycky byl můj sen spojit tyto dva snímky ve třetím.“

Že se něco chystá, napovídala už malá role Bruce Willise v loňském snímku Rozpolcený. Tento herec měl hlavní úlohu ve Vyvoleném společně se Samuelem L. Jacksonem, který ve filmu ztvárnil další důležitou postavu – Mr. Glasse. Oba se vrátí v chystaném snímku Glass. Podle názvu se můžeme domnívat, že by se film měl tentokrát točit hlavně kolem Jacksonovy postavy.

Shyamalan zavzpomínal na Vyvoleného v rozhovoru pro americký týdeník Entertainment Weekly: „Vzpomínám si, že jsem dělal poslední úpravy v náčrtu scénáře. Ten den vyšel Šestý smysl. Četl jsem recenzi v New York Times a vůbec nebyla dobrá. Myslel jsem si, že mě zničí. Tak jsem si řekl, že napíšu další věc a budu se soustředit na komiksového hrdinu.“

Propojování děl je velice populární, zejména pak právě v komiksovém světě. Originální Shyamalanův superhrdinský snímek se nyní dočká něčeho podobného.

Jak už bylo řečeno, Glass nenavazuje jen na Vyvoleného, ale také na minulý rok uvedeného Rozpolceného s Jamesem McAvoyem a Anyou Taylor-Joyovou. McAvoy ztvárnil Kevina, který v sobě skrývá dvacet tři osob. „Nejsem si jistý, jestli jeho vrstevníci na stejné herecké úrovni mají tolik kuráže. Skoro necítí strach,“ vyjádřil se o herci pro magazín Empire Shyamalan.

Film byl velkým překvapením zejména z komerčního hlediska. Stál totiž jen devět miliónů dolarů a celosvětově vydělal 275 miliónů dolarů. Studio Universal Pictures, pod jehož křídly vznikal, sdělilo, že Glass by se do kin měl dostat v roce 2019.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám