Hlavní obsah

Romeo a Julie ožívají na Zámku Hluboká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nesmrtelný příběh anglického dramatika Williama Shakespeara o milencích z Verony, kteří o svou lásku bojují navzdory svým znepřáteleným rodům, ožívá v srpnu v muzikálové podobě na Zámku Hluboká. V podmanivých prostorách nádvoří zámku se bude uvádět od soboty až do konce srpna.

Foto: Archiv, Novinky

Zuzana Benešová a Lukáš Randák v titulních rolích muzikálu Romeo a Julie

Článek

Muzikál Romeo a Julie skladatele Zdeňka Bartáka a textaře Eduarda Krečmara patří na Hluboké mezi nejoblíbenější uváděná díla, poprvé se tu hrál v režii Davida Codyho už v roce 2009.

V titulní roli Julie se zde tehdy představila Zuzana Benešová, která se od té doby blýskla také v řadě dalších her, například jako Mam’zelle Nitouche v Hudebním divadle Karlín nebo v hlavní roli v klasickém muzikálu She Loves Me uváděném v divadle F. X. Šaldy v Liberci. Ke své roli Julie na Hluboké se však pravidelně vrací a chybět v ní nebude ani letos.

V roli Romea se budou alternovat ostřílení jihočeští muzikáloví herci Lukáš Randák a Jan Kopečný.

Bartákův muzikál Romeo a Julie je sice „doma“ na Hluboké, nicméně původně byl napsán pro Státní operu v jihokorejském Soulu. Premiéru tam měl v srpnu 2002 a na repertoáru tohoto divadla je dosud. Na Hluboké má obnovenou premiéru v sobotu 9. srpna a v neděli 10. srpna. Hrát se pak bude do konce prázdnin každý pátek a sobotu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám