Hlavní obsah

Romeo a Julie jako velkomuzikál

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzikál francouzského autora Gérarda Presgurvice, který má českou premiéru 25. září v pražském Fóru Karlín, představili ve středu tvůrci inscenace třemi ukázkami novinářům.

Foto: Petr Hloušek, Právo

V titulních rolích Romea a Julie se objeví Andrea Gabrišová a Petr Ryšavý.

Článek

Podle producentů půjde o velkomuzikál, v němž účinkuje šestnáct zpěváků a dvacet tanečníků na monumentální scéně a ve třech stech dvaceti výpravných kostýmech.

Světová premiéra muzikálu Romeo a Julie se uskutečnila v roce 2001 v Paříži. Poté byl muzikál uveden ve Švýcarsku, Kanadě, Anglii, Japonsku, Číně, velkého úspěchu se mu dostalo v Soulu, Budapešti, Vídni a v Moskvě. Českou verzi pro pražské provedení připravil textově Jan Fischer a bude to první muzikál uvedený ve Fóru Karlín.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Helena Vondráčková si zahraje a zazpívá roli Juliiny Chůvy.

V režii a choreografii Libora Vaculíka a hudebním nastudování Eduarda Klezly se v roli Romea představí čtyři mladí zpěváci, Julii alternují tři představitelky, v ostatních rolích účinkují Helena Vondráčková, Leona Machálková, Jitka Čvančarová, Jana Musilová, Bára Basiková, Tomáš Trapl, Kamil Střihavka a další hvězdy muzikálového nebe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám