Hlavní obsah

Rolling Stones vyjedou v roce 2011 na turné

Novinky, Stanislav Dvořák

Navzdory různým spekulacím nemíří legendární Rolling Stones do důchodu a plánují na příští rok další turné, které se zpravidla nevyhýbá ani ČR. Skupina, jejímž členům táhne na sedmdesát, tak aspiruje na nejdéle koncertující rockovou sestavu v dějinách.

Článek

Skupina vznikla ve Velké Británii v roce 1962. Mick Jagger s Keithem Richardsem v ní  působí čtyřicet osm let, ostatní členové se přidali o něco později.

"Každý z nás je připraven zase vyjet. Kdo říká, že by to mělo skončit?" řekl Keith Richards stanici BBC 6 Music.

Poslední turné "Stones" se setkalo s obrovským zájmem publika a vydělalo asi 558 miliónů dolarů (téměř deset miliard korun), ale věk muzikantů už si vyžádal svou daň v podobě odložených koncertů ze zdravotních důvodů. V roce 2006 skupina řešila neobvyklý problém s operací Keitha Richradse, který spadl z palmy. Později tvrdil, že to média nafoukla a že jen seděl na malém křoví a nešťastně spadl.

Nové studiové album bude

Fandové se mohou těšit i na nový materiál. Richards v BBC přislíbil, že už začínají intenzivněji pracovat na desce. "Po letech, co spolu pracujeme, máme spoustu nedokončených věcí, které jsme nedali na poslední album. A jak znám Micka, on je velmi plodný autor. Taky mám nějaké nápady a v prosinci nebo lednu to dáme dohromady."

Reklama

Výběr článků

Načítám