Hlavní obsah

Rocksymphony II. s Martou Jandovou a Václavem Noidem Bártou

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rocksymphony II. je koncert, jenž spojuje rockovou kapelu se symfonickým orchestrem, Martou Jandovou a Václavem Bártou. Dvakrát se uskuteční v Kongresovém centru Zlín, a to 22. a 23. listopadu. Příští rok se odehraje 30. ledna v ostravské hale Tatran, o den později v Bobycentru Zoner Hall v Brně a 3. února v pražské hale Královka. 26. dubna pak opět ve Zlíně.

Foto: Supraphon - Ivy E. Morwen

Marta Jandová v Rocksymphony II. zpívá.

Článek

Koncerty budou věnované orchestrálním úpravám slavných rockových skladeb. Zazní hity od Nazareth, Europe, AC/DC, Metalliky, Alice Coopera, Iron Maiden a dalších.

Na pódiu vedle sebe stanou Filharmonie Bohuslava Martinů ze Zlína, kterou bude řídit Viktor Kozánek, členové rockové kapely, kytarista David Uher, baskytarista Karel Pevný a bubeník Hanz Sedlář, a zpěváci.

Marta Jandová je jedna z nejpozoruhodnějších českých zpěvaček, jež se mimo jiné prosadila v Německu, kde má úspěšnou kariéru s rockovou kapelou Die Happy, a nedávno vydala své první sólové album. Další party zazpívá Václav Noid Bárta, který pracuje na poli populární a rockové hudby jako skladatel, aranžér a zpěvák.

První koncerty ve Zlíně jsou vyprodány. Na další jsou vstupenky již v prodeji.

Reklama

Výběr článků

Načítám