Hlavní obsah

Rockoví Dirty Blondes i na vinylu. Desku nazvali Freedom

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Freedom, svoboda, je téma i název desky české rockové skupiny Dirty Blondes. Album vychází na vinylu i digitálně 29. dubna.

Dirty Blondes: Take itVideo: Dirty Blondes

 
Článek

„Svoboda je pro nás silné téma, a proto i texty, které jsou na desce, se toho více či méně dotýkají. Ať už se jedná o svobodu člověka ve společnosti, ve vztahu, ve vyjadřování vlastní vůle i nespoutanosti. Jedná se většinou o námi odžité výpovědi, pohledy na životní situace i momentální duševní stavy,” vysvětlila zpěvačka Dana Yousifová.

Křest se měl konat v klubu Futurum, ale kvůli pandemii byl přesunut na podzim. Malý Crash Test Křest pro omezený počet lidí bude 29. května na letní scéně Gauč v pražské Stromovce. Album je k poslechu zde a digitálně ho lze koupit na Supraphonline.

Desku skupina připravovala dva roky. Jako první představili už v roce 2018 singl Take It a pak singl Freedom, v obou případech s klipem režiséra Radima Kallera.

Deska se natáčela ve studiu Svárov s Lukášem Martínkem a studiu Golden Hive pod dohledem Ondřeje Lukeše a Amáka, který se postaral také o mix a master.

Reklama

Výběr článků

Načítám