Hlavní obsah

Rocková senzace Arctic Monkeys vyšla oficiálně v Česku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britští Arctic Monkeys se stali superhvězdami díky internetu a také u nás začali být známí už před mnoha týdny. Nyní v ČR oficiálně vyšlo jejich CD Whatever People Say I Am, That´s What I Am Not. Skupina ohlásila, že vydá i film.

Článek

Syrovost - jedno slovo vystihuje podstatu úspěchu této mladičké punkrockové kapely, která může být považována minimálně za nástupce Green Day. Na albu nabízí řadu chytlavých vypalovaček jako When the Sun Goes Down, I Bet You Look Good on the Dancefloor, Mardy Bum či Dancing Shoes.

Jejich společným rysem je naprostá nekomplikovanost, odzbrojující melodičnost i sympatická pubertálně přecitlivělá póza. Není divu, chlapcům je kolem dvaceti let a dosud bydleli u rodičů. Jednoho dne je napadlo dát pár "garážově" nahraných písniček na internet ke stažení (zadarmo) a tím změnili svou budoucnost. Tisíce lidí si je stáhly do svých mp3 přehrávačů a kapela, která ani neměla desku, vyhrála britskou hitparádu. V současnosti se pokoušejí prorazit v USA.

Perlička na závěr - na 10. dubna Arctic Monkeys ohlašují vydání DVD se dvěma krátkými filmy - Scummy Man a Just Another Day. Mají vyprávět o životě dívky Niny (Lauren Socha) a natáčely se v jejich domovském Sheffieldu.

Arctic Monkeys: Whatever People Say I Am, That´s What I am Not, EMI 2006

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám