Hlavní obsah

Rockeři John Wolfhooker vzdali hold devadesátkám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká rocková kapela John Wolfhooker vzpomíná na kytarové devadesátky ve videoklipu 1999. Skladba pochází z EP nazvaného 626, stejně jako singl Inferno nebo Feel It.

John Wolfhooker - 1999Video: archiv kapely

 
Článek

Kapelu tvoří Martin Čupka, Adrian Janeček, Filip Vlček a Rony Janeček. Jejich písnička 1999 se na rozdíl od singlu Inferno nesnaží o co nejtvrdší zvuk.

„Jde o tribute pop-punkovým kapelám konce devadesátek a tehdejší hudbě, na které jsme vyrostli,“ tvrdí John Wolfhooker.

Foto: John Wolfhooker

John Wolfhooker

Výrok kapely „Videoklip dost výrazně odkazuje na první US boybandy“ dostatečně nevystihuje obsah klipu plného zasněných pohledů, flanelek, roláků s řetězy a dalších zasněných pohledů.

Druhou novinkou je Feel It, která vznikla ve stejné době jako loňský singl Tidal Wave s Benem Cristovaem. Skladba se odsunula na neurčito a původně nebylo v plánu se k ní vracet. Díky rozmanitosti 626 ale naštěstí našla své uplatnění.

Hlavní fráze Feel It vznikla díky podobnosti se slovem výlet, protože kytarista Rony v době vzniku dlouho a pravidelně přesvědčoval zbytek kapely, aby společně jeli na výlet do Chorvatska, který se nikdy neuskutečnil.

Reklama

Výběr článků

Načítám