Hlavní obsah

Rock for People opanovali Garbage a déšť

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÝ BROD

Na atletickém stadiónu v Českém Brodu se od pondělí do středy konal jedenáctý ročník hudební přehlídky Rock for People. Více než sto skupin a projektů, čtyři scény a na deset tisíc diváků se muselo popasovat především s proměnlivým počasím.

Článek

Vedro prvního dne vystřídal v úterý vytrvalý déšť, který proměnil travnatou plochu v bahniště. Středeční slunko ji opět zdatně vysušilo, nicméně I letošní ročník přehlídky zůstane v historii zapsán jako "bahenní". Tento přídomek však k akci neodmyslitelně patří.

Hlavní atrakce přehlídky, americká skupina Garbage, dostála dobré pověsti, která ji od poloviny devadesátých let provází. Její vystoupení bylo energické, dramaturgicky vyvážené tak, aby se dostalo na nejpozoruhodnější skladby ze všech čtyř desek, čímž byly nastíněny hudební nálady, které proměnlivost Garbage věrně kopírovaly.

Němečtí Die Toten Hosen přijeli z berlínského koncertu Live 8 a v zákulisí festivalu si od úterního rána dopřávali lahodnosti českého piva. V dobré náladě pak nabídli archaický punk, který odzbrojil svou upřímností a syrovostí

Vynikající koncert předvedla také skupina Divokej Bill, která je na festivalu takříkajíc domácí, neboť právě Rock for People začal v minulosti posilovat její momentální silnou pozici na české scéně. Skvělí byli irští kytaroví JJ72, němečtí punkeři The Beatsteaks, veselé Tři sestry, hraví Wohnout, písničkoví Chinaski, upřímná Vypsaná fixa nebo Aneta Langerová s bandem.

"Na Rock for People jsem loni začínala. Poprvé jsem tu vystoupila na velkém festivalu, a tak jsem letošní koncert cítila jako velkou odpovědnost. Doufám, že jsem lidi nezklamala," řekla Langerová Právu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám