Hlavní obsah

Robert Plant: Chci nahrávat s Jackem Whitem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spolupráci s fenomenálním kytaristou Jackem Whitem naznačil ve facebookovém chatu slavný zpěvák a muzikant Robert Plant, který právě vydal sólo desku Lullabye and... The Ceaseless Roar.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Robert Plant

Článek

Spolupráce s Whitem by mohla začít už příští týden. „Miluju Jackova bukanýrského ducha a ten způsob, jak proplouvá hudebními horizonty. Rád bych s ním udělal singl,“ uvedl Plant.

Kytaristu chce v americkém Nashvillu navštívit příští týden a už si vybral písničku, kterou by s ním chtěl zpracovat: „Chtěl bych udělat track zvaný Love Me, původně od The Phantom. Vlastně jedu do Nashvillu v neděli a mohli bychom to udělat v pondělí ráno. Ve dvě odpoledne mám oběd s Alison Kraussovou a koktejl s Patty Griffinovou v osm.“

Tak rychle to ale nepůjde, protože White je na turné a podle plánu bude v neděli v Columbii a v pondělí zase v Clevelandu.

Nové turné, ale bez ČR

Plant také vyrazí na turné k nové desce Lullabye and... The Ceaseless Roar, Česko v plánu není. Před časem měl velký úspěch s albem Raising Sand, oceněným Grammy, což byly duety s Alison Kraussovou.

Zpěvák se vytrvale brání návratu své nejslavnější kapely Led Zeppelin, která dodnes patří ke světové špičce. Naposledy se tak stalo v prosinci roku 2007, kdy hrála v londýnské O2 Areně vzpomínkový koncert na svého kamaráda Ahmeta Erteguna. Vyšel i záznam z tohoto vystoupení na CD i DVD pod názvem Celebration Day.

Reklama

Výběr článků

Načítám