Hlavní obsah

Robbie Williams v úterý vystoupí v Praze

Novinky, Jaroslav Špulák, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Největší evropská popová hvězda současnosti, anglický zpěvák Robbie Williams (29), se 4. 11. v pražské T-Mobile Areně představí na svém prvním koncertu v Čechách. Ve dvacet hodin začne rozehřívat publikum britská zpěvačka Skin, on by měl vystoupit ve čtvrt na deset.

Foto: PaS de Theatre

Herec David Prachař se představí hned ve dvou rolích komedie Sen noci svatojánské.

Článek

Williamsova hvězda září od konce osmdesátých let. V loňském roce podepsal největší smlouvu v historii světové pop music. Společnost EMI mu díky ní postupně vyplatí 80 miliónů dolarů. Jeho nejčerstvější počin je měsíc staré koncertní album Live Summer 2003, zachycující jeho prázdninové vystoupení v anglickém Knebworthu.

Koncert je zcela vyprodaný

Pražský koncert je už dva měsíce beznadějně vyprodaný. "V prodeji nebude ani jedna vstupenka," řekl Právu Robert Porkert z pořádající agentury Interkoncerts. "Kapacita třináct tisíc diváků je zcela naplněna."

Pokud jde o program Williamse v Praze, nemohl Porkert nic prozradit. "Stará se o něho soukromá agentura, kterou si za tímto účelem najal. Mohu se pouze domnívat, co bude dělat."

V pondělí večer vystupuje zpěvák v Budapešti. Do Prahy přiletí až v den koncertu, na chvíli se setká se zástupci české pobočky vydavatelské společnosti EMI a po koncertě v české metropoli přespí. Místo jeho pobytu je stále předmětem přísného utajení. Na druhý den bude pokračovat do polských Katovic, kde se představí 6. listopadu.

Kniha o Robbiem

V den koncertu se na český trh dostane překlad Williamsovy biografické knihy. Její autor Paul Scott ji nazval Andělé & démoni a nepokrytě se v ní zaobírá zpěvákovou cestou vzhůru a překážkami, které během ní musel překonat.

Přibližuje jeho léta ve skupině Take That a pozici outsidera, kterou v ní měl. Nabízí pohled do mezidobí po jejím rozpadu, kdy čekal na příležitost a potácel se mezi alkoholovými dýchánky a drogovými sebetrýzněmi. Je samozřejmě také přítomen zpěvákovu vzestupu a okamžikům slávy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám