Hlavní obsah

Ringo Starr vydá nové album 15. září

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý člen Beatles Ringo Starr neustává ani v roce 2017 v pilné činnosti. Nespoléhá na staré hity a vydává devatenácté sólo album Give More Love. Digitálně a na CD vychází 15. září, o týden později na vinylu.

Foto: Universal

Ringo Starr na obalu desky Give More Love

Článek

Ringo natočil album s deseti skladbami v Los Angeles a jako obvykle měl spoustu hostů, většinou starých rockerů. Třeba We’re On The Road Again nahrál s Paulem McCartneym, Joem Walshem, Edgarem Winterem a Stevem Lukatherem, Laughable s Peterem Framptonem, Show Me The Way se Stevem Lukatherem a Paulem McCartneym, Speed of Sound se Stevem Lukatherem, Peterem Framptonem a Nathanem Eastem a v King Of the Kingdom si zahráli Dave Stewart a Edgar Winter.

Pro desky Ringo Starra je typická pozitivní atmosféra, bezstarostnost a možná až trochu naivní, průzračná přímočará melodie. Nebývají objevitelské, ale mají silné retro kouzlo. Ringo se jako autor vyjadřuje jednoduchým, srozumitelným, pro někoho staromódním hudebním jazykem a podobně prostě i zpívá.

Deska má obsahovat ještě čtyři bonusové skladby (Back Off Boogaloo, You Can’t Fight Lightning, Photograph a Don’t Pass Me By). Nová verze Back Off Boogaloo vznikla díky velmi staré zapomenuté nahrávce, kterou prý Ringo našel při stěhování.

Další tři bonusy vznikly na Starrově akci 2016 Peace & Love Birthday. Anglo-švédská kapela Alberta Cross tam zahrála song You Can’t Fight Lightning a indie-folkoví Vandaveer písně Photograph a Don’t Pass Me By.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám