Hlavní obsah

Richard Müller a Fragile představili desku Hlasy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Richard Müller a skupina Fragile představili ve čtvrtek v Praze album Hlasy, které ukazuje a cappella podobu Müllerových písní.

Foto: PRÁVO – Petr Horník

Richard Müller

Článek

Na albu prý nebyl použit ani jediný nástroj, přestože se to občas zdá. Všechny zvuky tvoří zpěváci.

Müller popsal setkání s vedoucím skupiny Fragile těmito slovy: „Braňo mi byl strašně nesympatický, potkávali jsme se, nezdravili se, nevím, zda zastával stejný postoj vůči mně. Později mě ale napadlo, že by bylo dobré oslovit Braňa přes všechny ty souvislosti, takže já jsem mu možná volal jako první. Po prvním setkání mi bylo jasné, že jsem potkal člověka, kterého budu mít rád.“

„Na našem prvním setkání mi řekl, že jsem mu byl nesympatický, a já jsem řekl, že i on mně,“ dodal jeho kolega s humorem.

Jedna aranž trvá tři dny

„Tak těžkou práci, jakou jsem viděl, že dělají Fragile, jsem nezažil,“ obdivoval Müller skupinu. „Zaranžování jedné písničky trvá (nejméně) tři dny a tři noci.“

„Strašně rád dělám s mladšími lidmi – je to osvěžující a mám pocit, že jsem se posunul zpět k mládí,“ poznamenal Müller. Podle něj budou zpívat i píseň Po schodoch, která mu už sice trochu leze na nervy, ale chápe, že nebýt jí možná by ani o něj nebyl takový zájem.

Veškeré podrobnosti o slovenských i českých koncertech zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám